Wolsburgu pobjeda, Ibišević i Miske strijelci

Radiosarajevo.ba
Wolsburgu pobjeda, Ibišević i Miske strijelci

U bosansko-hercegovačkom derbiju Bundeslige Wolfsburg je slavio pobjedu nad Hoffenheimom (1:2), uz pogodak Ibiševića na strani domaćih i Misimovića na gostujućoj strani.

Imao je Carlos Queiroz šta vidjeti u susretu Hoffenheima i Wolsburga - dobru igru četvorice bh. reprezentativaca začinjenu pogocima Ibiševića i Misimovića u utakmici u kojoj je aktualni njemački prvak slavio pobjedu 2:1.

Hoffenheim je poveo udarcem glavom Ibiševića, Misimović je volej udarcem ljevicom poravnao na 1:1, a pobjedu Wolfsburgu donio je Grafite, na asistenciju Edina Džeke.

Nogometaši Wolfsburga slavili su na gostovanju kod Hoffenheima 2-1 u utakmici 12. bundesligaškog kola, dok su Bayern i Schalke u derbiju na Allianz Areni remizirali (1-1).

Bosansko-hercegovački reprezentativci očekivano su dominirali srazom aktualnog prvaka i prošlosezonskoga, pogotovo jesenskoga, bundesligaškog hita.

Domaće je na stadionu u Sinheimu u vodstvo doveo Vedad Ibišević zabivši lijepo glavom na asistenciju Brazilca Maicosuela u 23. minuti. Bio je to njegov peti bundsligaški gol.

Šesti prvenstveni pogodak ove sezone najbolji je strijelac Wolfsburga, Zvjezdan Misimović, zabio u 52. minuti izjednačivši na 1-1. Iskoristio je pogrešku domaće obrane pred vlastitim 16-tercem i lijevim poluvolejem sa 7-8 metara udaljenosti, iskosa s lijeve strane, savladao Tima Hildebranda.

Samo pet minuta kasnije Grafite je zabio sretno i spretno nakon što mu je loptu u 16-ercu prsima primirio Džeko. Na putu prema golu lopta je okrznula jednoga domaćeg igrača te prevarila Hildebranda. Opet su domaći pogriješili izgubivši loptu pred 16-ercem. Grafiteu je to bio treći prvenstveni pogodak, Džeki peta asistencija.

U redovima domaćih od naših je reprezentativaca svih devedeset minuta također odradio kapetan Sejad Salihović.

Bundesliga, 12. kolo:
Bayern – Schalke 1-1 (Van Buyten 31 / Matip 43)
Borussia (M) – Stuttgart 0-0
Bochum – Freiburg 1-2 (Klimowitz 65 / Butscher 23, Reisinger 90+2)
Mainz – Nürnberg 1-0 (Soto 38)
Hoffenheim – Wolfsburg 1-2 (Ibišević 23 / Misimović 52, Grafite 57)

sportin.ba/radiosarajevo.ba




Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije