Wolfsburg već traži zamjenu za Džeku?

Radiosarajevo.ba
Wolfsburg već traži zamjenu za Džeku?

Dok se našeg reprezentativaca i jednog od najtraženijih igrača na 'Starom kontinentu' Edina Džeku otimaju veliki evropski klubovi, njegov matični tim Wolfsburg već traži zamjenu.

Riječ je o hrvatskom nogometnom reprezentativcu i napadaču HSV-a Mladenu Petriću.

Njemački Bild je objavio da je Wolfsburg HSV-u za 28-godišnjega hrvatskog napadača, koji ugovor s klubom iz Hamburga ima do ljeta 2012. godine, ponudio devet miliona eura.

Hamburg ne želi pustiti Petrića

"Dobili smo ponudu za Petrića. Obavijestili smo već njegova agenta da ne pomišljamo pustiti ga. Mladen ostaje s nama. Dali smo to do znanja i vodećim ljudima Wolfsburga",rekao jesportski direktor HSV-a Dietmar Beiersdorfer i dodao: "Prodajom Rafaela van der Vaarta i Nigela de Jonga izgubili smo previše kvalitete. Moramo stoga gledati kako zadržati naše preostale najkvalitetnije nogometaše."

Nakon odlaska Ivice Olića u Bayern, HSV je ostao na samo dva dobra napadačaka rješenja: Petriću i Peruancu Guerreru, kojem ugovor istječe već idućeg ljeta (2010.). Novi trener Bruno Labbadia izričito zahtijeva od kluba da mu obojica ostanu na raspolaganju i da ne smiju biti na prodaju.

U Wolfsburgu su u Petriću (12 bundesligaških golova prošle sezone) očito namirisali kvalitetnu zamjenu za Edina Džeku (26 golova) očito shvativši da će 23-godišnjeg Bosanca jako teško zadržati.

U Sarajevu je preko vikenda boravio dopredsjednik Milana Adriano Galliani, te pregovarao s Džekinim menadžerom Irfanom Redžepagićem. Za otkup ugovora Milanezi su Wolfsburgu spremni ponuditi 30 milijuna eura.

Vezano: Milan zagrizao za Džeku

Osim Milana, za Džeku se interesiraju i Arsenal, Chelsea, Manchester City, Lyon i Inter.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije