Wolfsburg promatra Štilića, Petrić ostaje u HSV-u

Radiosarajevo.ba
Wolfsburg promatra Štilića, Petrić ostaje u HSV-u

Njemački mediji su u ponedjeljak prenijeli informaciju da je Wolfsburg u kojem nastupaju naši reprezentativci Zvjezdan Misimović i Edin Džeko zainteresovan za dovođenje još jednog Bosanca u svoje redove. Kako piše portal sportsport.ba Riječ je o Smiru Štiliću.

Lech, ukojem sa mnogo uspjeha nastupa bivši nogometaš sarajevskog Željezničara, je prema pisanju njemačkih medija postavio cijenu od četiri miliona eura za Štilića.

Kada je došao na okupljanje reprezentacije prije nekoliko dana, Štilić je izjavio kako mu se Bundesliga čini najprivlačnija.

Za mladog Sarajliju navodno je zainteresovana i berlinska Hertha, na zimskom prelaznom roku za usluge ovog bh. veznjaka bio je zainteresovan i škotski Celtic.

Štilić je sa ekipom iz Poznana osvojio poljski kup, a u ligi su završili na trećoj poziciji.

HSV odbio Wolfsburg, Petrić ostaje u Hamburgu

Vukovi su Hamburgu za Petića ponudili devet miliona eura.

Sportski direktor HSV-a Dietmar Beiesdorfer bio je jasan - HSV nema namjeru prodati napadača koji je prošle godine postigao 20 golova u 41 utakmicu.

"Nisam upoznat s detaljima. Znam samo da su iz Wolfsburga poslali ponudu. Interes tako velikog kluba uvijek godi", rekao je Petrić.

Njemački Bild piše, da bi Wolfsburg mogao ponuditi i više od devet miliona, ali i izdašniju platu Petriću, s obzirom da će Vukovi ubirati ponešto i od nastupa u Ligi prvaka. A Liga prvaka san je svakog igrača zbog te pozornice se pristaje na mnogo toga...

"Svima je jasno da želim igrati u Ligi prvaka. Ali to ne znači da ne želim taj uspjeh ostvariti s Hamburgom. Iako sljedeće sezone igramo 'samo' Uefinu ligu. S druge strane, lijepo mi je u Hamburgu, vezan sam uz klub i ljude. Imamo jedan jako dobar odnos", dodao je Petrić.

Anas Sharbini u Njemačkoj na pregovorima s Wolfsburgom

Najbolji nogometaš Rijeke, Anas Sharbini, mogao bi vrlo lako karijeru nastaviti u njemačkom prvaku. Sharbini je zajedno sa svojim menadžerom u ponedjeljak boravio u Njemačkog gdje su razgovarali o sudbini mladog ofenzivnog veznjaka.

Više o tome kako su protekli pregovori trebalo bi se znati do srijede. Za Sharbinijeve usluge navodno su zainteresovani holandski klubovi Ajax i Heerenveen.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije