Wolfsburg nudi Džeki novi ugovor veći za pola miliona eura?

Radiosarajevo.ba
Wolfsburg nudi Džeki novi ugovor veći za pola miliona eura?

Trenutni lider na tabeli njemačkog prvenstva ekipa Werdera po želi zadržati trenutno jednog od najboljih napadača u Evropi, Edina Džeku.

Kako piše njemački list Bild, a prenosti sportsport.ba uprava Vukova sprema se ponuditi novi ugovor našem reprezentativcu koji trenutno zarađuje godišnje zarađuje oko 1,5 miliona eura. Prema novom ugovoru drugi strijelac Bundeslige imao bi na svom računu, prema novom ugovoru, pola miliona eura više nego do sada.

Novim ugovorom cijena našeg internacionalca popela bi se na 25 miliona eura, piše Bild. Džeko sa Wolfsburgom ima ugovor do 2011. godine, a prema ovom planu vjernost bi produžio za još najmanje godinu dana.

"Želimo zadržati Džeku po svaku cijenu. Mislim da će svi biti sretni", rekao je Jurgen Marbach, jedan od čelnika Wolfsburga.

Džekin menažer je izjavio kako je titula trenutno najbitnija, a da će nakon osvajanja Bundeslige razgovarati o eventualnom produženju ugovora ili transferu u neki veći evropski tim.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije