Wolfsburg na Old Trafordu

Radiosarajevo.ba
Wolfsburg na Old Trafordu

Utakmice Lige prvaka koje se igraju u srijedu donose dva izuzetno zanimljiva susreta. Gledaocima u našoj zemlji sigurno će biti najzanimljiviji susret Manchester Uniteda i Wolfsburga, dok će u isto vrijeme u Munchenu igrati Bayern i Juventus.

Manchester - Wolfsburg

Wolfsburg na krilima dvije uzastopne pobjede u domaćem prvenstvu i pobjedom nad CSKA u Ligi prvaka sa optimizmom, ali i oprezom dočekuje susret u Manchesteru.

"Nisam trener koji ne spava pred utakmicu i ne namjeravamo se braniti na Old Traffordu", rekao je Armin Veh za The Daily Mirror i dodao da još nije siguran da li će na Teatar snova izvesti postavu sa dva ili tri napadača, ali je odao respekt domaćoj ekipi.

"Mislim da smo na dobrom putu, ne samo ja već cijela ekipa. Imamo šansi u Manchesteru. Postizanje golova jako je dobro za samopouzdanje. Ne bih zabio Hanoveru da ga nemam. Nisam oklijevao ni sekunde, samo sam naciljao i pogodio", rekao je Džeko.

Vezano: Džeko: Imamo šanse na Old Trafordu

"Očekujem otvorenu utakmicu. Njihovi napadači postižu jako puno golova i prava su prijetnja u skupini. Kao i mi slavili su u prvom kolu, što im je donijelo samopouzdanje. Ipak, vjerujem u nastavak naše uspješne serije", rekao je menadžer Manchestera Alex Ferguson.

CSKA - Bešiktaš

CSKA našeg Elvira Rahimića nakon poraza od Wolfsburga dočekuju Bešiktaš. Moskovljani su u kompletnom sastavu, ali u glavama igrača je poraz u derbiju ruskog prvenstva protiv Zenita. Turci su bez Toramana, Nobrea, Ferrarija i golmana Recbera. Rusi u UEFA-inim takmičenjima u svom dvorištu imaju niz od pet pobjeda, ali ove sezone su izgubili nekoliko ključnih igrača.

Bayern - Juventus

Interesantna utakmica igraće se i na Juventus je u boljoj formi, ali Bayern je domaćin, a ima i manje problema sa povredama. Tako Bavarci ne mogu računati na Demichelisa i Van Bommela, dok kod Stare dame nema Salihamidžića, Sissoka, Cannavara, Tiaga i Marchisija. Ovo je njihov međusobni dvoboj, a Talijani imaju tri pobjede, dok Bayern samo jednu.

"Ova utakmica je velik test za nas. Moramo pokazati da u Europi možemo imati značajnu ulogu. Juventus je vrh, igraju čvrsto i iskusni su", rekao je igrač Bayerna Arjen Robben.

Juventus nakon remija sa Bordeauxom na svom terenu, protiv Bayerna traži prvu pobjedu u ovom izdanju Lige prvaka.

Bordeaux - Maccabi

Bordeaux nikada u istoriji nije igrao s izraelskim klubom, a u zadnjih deset domaćih utakmica samo je jednom poražen. Domaćinu nedostaje veznjak Jussie, a kod gostiju je upitan nastup Tiaga Dutrea. Kod Francuza je najvažnije da je spreman ofenzivni veznjak Yoann Gourcuff.

Milan – Zurich

Milan na svom terenu protiv Zuricha traže drugu ovosezonsku pobjedu u Ligi prvaka. Milan je u lošoj formi, ali za Rossonere je Liga prvaka nešto posebno i tu Talijani uvijek bolje igraju. Tim sa San Sira ne može računati na pomoć Abbiatija, Bonere, Borriella i Di Gennara, dok gosti stižu bez Chikhaouija, Büchela i Hasslija. Švicarci su u šest utakmica protiv talijanskih predstavnika samo jednom pobijedili.

"Nisam zabrinut, trener je uvijek na udaru. Imamo problema, ali ne s fizičkom pripremom. Utakmica sa Zürichom je jako važna i nadam se da ćemo na travnjaku ostvariti sve ono što smo se dogovorili", rekao je trener Milana Leonardo.

Real Madrid – Marseille

Močni Real iz Madrida dočekuje Marseille. Novi Real još niko nije bacio na koljena, a teško da će i Marseille, čija odbrana teško da može zaustaviti Galacticose. Kod domaćina na popisu povrijeđenih su Metzelder, Van Nistelrroy, Arbeloa i L. Diarra, mada to ne predstavlja prevelik problem Manuelu Pellegriniju.

Francuski predstavnik, koji je na svom terenu u prvom kolu poražen od Milana ne može računati na Konea, Taiwu i Hiltona.

Porto – Atletico Madrid

Porto na svom Estádio do Dragau dočekuju Atletico iz Madrida. Statistika ide u prilog Atleticu. Porto je bez domaće pobjede u zadnjih šest susreta protiv španskih klubova, a gosti otkada je formirana Liga prvaka nikada nisu izgubili na gostovanju (sedam utakmica). Portu nedostaju Miguel Lopes, Varela, Rodriguez i Fernando.

Madriđani su već dugo bez povrijeđenih Pernije i Garcije, njima se pridružio i Camacho, a Asenjo i Dominguez su s mladom reprezentacijom. Inače, bit će to 150. utakmica Marseillea u UEFA-inim takmičenjima.

APOEL – Chelsea

Na Kipar dolazi londonski Chelsea. APOEL je oslabljen neigranjem Paula Jorgea, Kosowskog, Žewlakowa i Broersea. Chelsea je neosporni favorit, ali pitanje je kako je na Ancelottijevu družinu utjecao nedavni prvenstveni poraz od Wigana, a talijanski stručnjak ima i problema s izostancima, pa tako nema Alexa, Deca, Mikela (ozlijede), Drogbe i Bosingwe (suspendirani).

Drugo kolo lige prvaka:
Bayern Munich - Juventus
Bordeaux - Maccabi Haifa
CSKA Moscow - Besiktas
Manchester U. - Wolfsburg
AC Milan - Zurich
Real Madrid - Marseille
APOEL Nicosia - Chelsea
FC Porto - Atletico Madrid

Utorak:
Debrecen 0 - 4 Lyon
Fiorentina 2 - 0 Liverpool
Rubin Kazan 1 - 1 Inter
Barcelona 2 - 0 Dinamo Kijev
Rangers 1 - 4 Sevilla
Unirea Urziceni 1 - 1 Stuttgart
Arsenal 2 - 0 Olympiakos
AZ Alkmaar 1 - 1 Standard Liege

tportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije