Wolfsburg na krilima Bosanaca do nove pobjede (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Wolfsburg na krilima Bosanaca do nove pobjede (VIDEO)

Wolfsburg je odnio sva tri boda sa gostovanja u Moenchengladbachu i tako ostao na liderskoj poziciji Bundeslige.

Najzaslužniji za novi trijumf Vukova bili su, naravno reprezentativci Bosne i Hercegovine Edin Džeko i Zvjezdan Misimović. Upravo njih dvojca su kreirali prvi pogodak. Misimović je lijevom nogom ubacio sa desne strane a Džeko bio najviši u skoku. Ovo je 16. pogodak Bosanskog dijamanta ove sezone u Bundesligi.

http://www.youtube.com/watch?v=z0_9OjruSaY />

Domaći su uspjeli stići do izjednačenja kada Dante u 79. pogađa za 1:1.

Da Wolfsburg ostane prvi na tabeli pobrinuo se
Riehter pogotkom u 85. minuti susreta.

Bayern je sa 4:0 deklasirao Eintracht našeg Zlatana Bajramovića.
Ribery je je u 3. minuti načeo mrežu Frankfurta. Toni je u 16. minuti povisio na 2:0, a Lucio deset minuta prije kraja prvog poluvremena nagovještava potop gostiju. Schweinsteiger je u 48. minuti postavio konačnih 4:0. Bajramović je dobio priliku od 64. minute.

Treba naglasiti da je Energie Cottbus za kojeg nastupaju bh. internacionalci Ivan Radeljić i Tomislav Piplica upisao veoma važnu pobjedu u borbi za opstanak.

Jesenji prvak Bundeslige Hoffenheim doživio je novi poraz, ito na svom stadionu od Bochuma sa 0:3. Sva tri gola za goste postigao je Sestak u 42., 55., 69. Treba naglasiti da su domaći posljednjih 20 minuta igrali sa 2 igrača manje jer su crvene kartone dobili Eduardo i Haas. Sejad Salihović nastupio je za Hoffenheim svih 90. minuta.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije