West Ham će doživotno zabraniti ulazak na stadion navijačima koji su napali autobus Manchester Uniteda

Anadolija
West Ham će doživotno zabraniti ulazak na stadion navijačima koji su napali autobus Manchester Uniteda
FOTO: Screenshot / Napad navijača West Hama
Incident u kojem je kamenom razbijen prozor autobusa tima sa „Old Traforda“ dogodio se ispred „Upton Parka“.

Fudbalski klub West Ham United izdao je saopštenje u kojem navodi da će navijačima koji su bili uključeni u napad na autobus sa igračima i stručnim štabom Manchester Uniteda u utorak uvečer izreći doživotnu zabranu dolaska na njihove utakmice.

Incident u kojem je kamenom razbijen prozor autobusa tima sa „Old Traforda“ dogodio se ispred „Upton Parka“, pred početak utakmice Premier lige u kojoj se West Ham nakon 112 godina oprostio od svog stadiona, jer će od naredne sezone domaće utakmice igrati na Olimpijskom stadionu u Londonu.

„Napad određenih pristalica West Hama je neprihvatljiv. Klub će sarađivati sa policijom kako bi se identifikovali oni koji su odgovorni za incident. Ukoliko se utvrdi o kome se radi, dobiće doživotnu zabranu dolaska na utakmice West Hama“, kaže se u saopštenju „čekićara“.

Inače, u sjajnoj utakmici, čiji je početak zbog kamenovanja autobusa gostiju kasnio 45 minuta, West Ham se pobjedom oprostio od „Upton Parka“. U pravoj fudbalskoj ljepotici, punoj preokreta i fenomenalnih poteza i golova, domaći su slavili sa 3:2 i učvrstili se na šestoj poziciji Premier lige sa 62 boda. Manchester United je na petoj poziciji sa bodom više. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije