Werderu kup Njemačke

Radiosarajevo.ba
Werderu kup Njemačke

Brazilac Dijego oprostio se od dresa Werdera sa pobjedničkim peharom Kupa. Pehar ili Der Pott, kako ga Nijemci nazivaju, je spasio slabu prvenstvenu sezonu Werdera -10. mjesto na tabeli upravo završene Bundeslige. Nakon izgubljenog finala Kupa UEFA satisfakcija za ekipu koja je pokazala zrelost i fudbalsko znanje, nasuprot Bayera koji osim disciplinovane igre i pokazane želje da se domogne pehara, nije pružio ništa više.

Oezilov trijumf

Igračka klasa Werdera bila je odlučujući faktor finala pred 72. 000 gledalaca na Olimpijskom stadionu u Berlnu. Jedini gol postigao je Turčin sa njemačkim pasošem Mesut Özil u 58. min.na odlično proigravanje Dijega. Brazilac je pokazao zašto je Juventus za njega platio 27 miliona eura. Između trojice igrača gurnuo je loptu na lijevo prema Oezilu, a ovaj je nakon korak-dva šutirao u bliži ugao gola Adlera. Lopta je zakačila nogu štopera Fridriha, dobila žabicu i odsjela u mreži Bajera!

Novi tim sa Markom Marinom i još nekim pojačanjem, trebao bi Werder uspješno zastupati u Evropskoj ligi (ranije Kup UEFA).

Bajer razočarao

Bajer je totalno razočarao. Gotovo sigurno odlazi trener Bruno Labbadia, jer interes za njega pokazuje Barbarezov Hamburg. Bajer ima mladu i perspektivnu ekipu, ali ne i neophodnu klasu i iskustvo. U prvenstvu su do 13 kola bili zu Hofenhhajm najbolja ekipa, da bi uslijedio pad - bod po meču u 21 utakmici. Novi stadion i renovirana Bayer-arena (30.000 gledalaca) ostaće tako bez evropskih utakmica već drugu sezonu zaredom.

Za klub koji iza sebe ima bogati koncern lijekova Bayer i ulaže milione u nove igrače, to je prava katastrofa. Cetarfor Patrik Helmes, pritom, gotovo sigurno odlazi u Štutgart, koji prodajom Gomeza Bayernu ostaje bez golgetera, ali sa 30 miliona u kasi.

Fudbalska sezona u Njemačkoj je završena – ostaje još jedna utakmica reprezentacije na azijskoj turneji (protiv Emirata u Dubaiju 02.06)

DW/radiosarajevo.ba



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije