Wenger razočaran

Radiosarajevo.ba
Wenger razočaran

Trener Arsenala Arsene Wenger bio je razočaran porazom od Manchester Uniteda u polufinalu Lige prvaka, mada je generalno zadovoljan nastupom u najjačem evropskom takmičenju ove sezone.

"Razočaran sam kako je završila ova utakmica, iako moram priznati da sam ponosan na igre svoje ekipe u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka. Što se tiče ove utakmice, mogu reći da je na našu žalost prvi gol toliko rano pao da nismo imali ni vremena ozbiljno ući u utakmicu. Gibbsova greška bila je krucijalna, nakon toga sve je bilo riješeno", rekao je Wenger.

"Da, znam da je Gibbs isuviše mlad igrač za ovako važnu utakmicu, ali zar svi moji igrači nisu mladići. I dalje mislim da je on bio dobro rješenje, međutim dogodila se ta nespretnost. Sve je to nogomet", dodao je Wenger.

"Ovo je najgora noć u mojoj karijeri. Navijači su bili tako napaljeni na ovu utakmicu i razočarati ih na ovakav način zaista je strašno. Najgore od svega je što nemamo osjećaj da smo igrali polufinale Lige prvaka. Prošli smo težak put i na kraju olako dopustili protivniku pobjedu. Dva pogotka su bila previše, izgubili smo i volju i želju. Pokušavali smo, ali nije išlo", smatra Wenger.

Manchester je, inače, u Londonu pobijedio Arsenal sa 3:1, te sa ukupnih 4:1 prošao u finale.

United je došao u vodstvo u 8. minuti golom Parka, a na 2:0 povisio je Ronaldo u 11. minuti iz slobodnog udarca. U 61. minuti Ronaldo je nakon brzog kontranapada postigao svoj drugi gol za vodstvo Uniteda od 3:0, a počasni pogodak za Arsenal postigao je Van Persie u 76. minuti iz penala. Prethodno je Fabregasa u šesnaestercu oborio Fletcher koji je zbog toga isključen i neće nastupiti u finalu 27. maja u Rimu.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije