Wenger isposlovao poštedu Van Persieja

Radiosarajevo.ba
Wenger isposlovao poštedu Van Persieja

Arsene Wenger, trener londonskog Arsenala i holandski selektor Bert van Marwijk su održali sastanak povodom toga koliko će tokom reprezentativnog ciklusa igrati Robin van Persie.
 
Ponajbolji nogometaš Arsenala i Holandije je pozvan za dvije prijateljske utakmice protiv Švicarske i Njemačke, makar su u Arsenalu htjeli da mu selektor Van Marwijk da potpunu poštedu.
 
No, Van Persie je došao u krug reprezentativaca, te je odradio svih devedeset minuta u ogledu Holandije i Švicarske koji je završio bez pogodaka. Međutim, naknadni dogovor Van Marwijka i Wengera je za zaključak donio da će Van Persie odmarati kada je u pitanju utakmica koja slijedi u utorak, a to je utakmica u Hamburgu između Njemačke i Holandije.
 
Van Persie se tako već ovog vikenda vratio u London i stavio na raspolaganje Wengeru, te će se pripremati za nastavak Premiershipa.
 
Ovaj napadač je u desetak utakmica nove premijerligaške sezone zabio čak 11 golova, a tokom cijele 2011. godine je u 27 ligaških  utakmica zabio čak 28 golova.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije