Wayne Rooney prekida karijeru trenera? Iznenadio javnost odabirom sporta

0
Radiosarajevo.ba
Wayne Rooney prekida karijeru trenera? Iznenadio javnost odabirom sporta
Foto: X.com / Wayne Rooney

Wayne Rooney će biti glavni stručnjak za TNT Sports koji će pratiti Evertonov utakmicu protiv Manchester Uniteda u subotu, 9. marta.

Bivši kapiten Engleske Rooney (38) smatra se legendom od strane navijača oba kluba jer je karijeru započeo u Evertonu, a kasnije postao rekordni strijelac Uniteda.

Rooney će biti zajedno sa bivšim timskim kolegom iz Uniteda Riom Ferdinandom, kao i Joleonom Lescottom na terenu kako bi iznijeli svoje mišljenje o ovom okršaju Premijer lige. Unitedu očajnički treba pobjeda kako bi povećali svoje šanse za izlazak na evropsku scenu, dok su Evertonu potrebni bodovi za opstanak.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

To je najnoviji TV nastup za Rooneya koji je bio zvijezda u BBC-jevom izvještavanju o pobjedi Uniteda u FA kupu u Nottingham Forestu prošle sedmice. Rooney je također ranije bio na Sky-u, a TNT.

Bivši heroj Uniteda Rooney već je započeo svoju menadžersku i trenersku karijeru, radeći u Derbyju, DC Unitedu i nedavno u Birmingham Cityju.

Jasno je dao do znanja da želi da se vrati trenerskom poslu u budućnosti i da će nastojati da se vrati na taj put u nekoj fazi. Međutim, Rooney postaje veoma popularan među TV kompanijama jer se pokazuje kao odličan i pronicljiv stručnjak.

Rooney je bio otvoren kao igrač, ali, pošto je osvojio titulu pet puta, može ponuditi i stručni pogled na svoje bivše klubove. Očekuje se da će TV kuće tražiti da ga prihvate kao redovnog stručnjaka jer će on biti jedno od najvećih dostupnih imena.

Međutim, postoji čak i šansa da bi bivši šef Derbyja mogao se baviti boksom.

Pojavili su se izvještaji da bi mogao napustiti nogomet kako bi ušao u ring, pošto je odrastao kao veliki obožavatelj boksa prije nego što je kao mladić potpisao za Everton.

KSI-jeva bokserska kuća Misfits Boxing, koja je poznata po svojim intrigantnim borbama, uključujući mečeve timova, bila je zainteresovana da se Rooney uključi.

Odrastao je ljubitelj ovog sporta i u mladosti je bio član amaterskog bokserskog kluba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije