Vraća se elitno takmičenje u nogometu: Roma dočekuje Porto, United protiv PSG-a

Radiosarajevo.ba
Vraća se elitno takmičenje u nogometu: Roma dočekuje Porto, United protiv PSG-a
Foto: EPA / Edin Džeko slavlje

Utakmicama osmine finala večeras se nakon zimske pauze nastavlja takmičenje u fudbalskoj Ligi prvaka. Roma će na Olimpicu dočekati ekipu Porta, dok će u derbiju dana Manchester United na Old Traffordu igrati protiv Paris Saint-Germaina. Svi mečevi osmine finala Lige prvaka počinju u 21 sat.

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer izjavio je da njegovu ekipu čeka težak dvomeč protiv Paris Saint-Germaina, ali da taj duel za njih dolazi u pravom trenutku.

United je u posljednjih 11 utakmica, otkako je Solskjaer na klupi, ostvario 10 pobjeda i jednom odigrao neriješeno. Norveški stručnjak je na Old Trafford vratio napadački fudbal i psihološki podigao ekipu poslije lošeg starta sezone kada je United sa klupe vodio Jose Mourinho.

"Napravili smo sebi najbolju moguću priliku. Imamo samopouzdanja, otkrili smo kakva smo ekipa. Izgledamo kao tim, slažemo se oko načina kojim treba da ulazimo u utakmice. Ako je postojala šansa ili trenutak za ovako veliku utakmicu, to je sada", rekao je Solskjaer uoči dvoboja sa francuskim velikanom.

Paris Saint Germain će na večerašnjem gostovanju u Engleskoj biti oslabljen zbog povreda brazilske zvijezde Neymara i Urugvajca Edinsona Cavanija.

U Rimu se od 21 sat igra utakmica između prošlogodišnjeg polufinaliste Lige prvaka Rome i portugalskog šampiona Porta.

Za rimski sastav bi od prve minute trebao zaigrati kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko koji je u grupnoj fazi ovosezonske Lige prvaka postigao pet golova. 

VAR konačno u Ligi prvaka

Večerašnji susreti Manchester United – PSG, te Roma – Porto bit će prve utakmice u elitnom klupskom fudbalskom takmičenju na kojima će se koristiti video tehnologija.

Iako je Video Assistant Referees (VAR) tehnologija u Ligu prvaka trebala ući od naredne sezone, VAR će se zbog čestih sudijskih grešaka početi primjenjivati već od utakmica osmine finala Lige prvaka, saopštila je UEFA.

"Uvjereni smo da će uvođenje VAR-a biti korisno za naša takmičenja jer će pružiti dragocjenu pomoć službenim osobama i omogućiti nam da smanjimo pogrešne odluke", kazao je šef UEFA-inih sudija, Italijan Roberto Rosetti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije