Vlatko Marković o žrijebu: Mi smo tragičari

Radiosarajevo.ba
Vlatko Marković o žrijebu: Mi smo tragičari

Gotovo je nevjerojatno kako su se kuglice na žrijebu dokvalifikacija za EURO posložile za reprezentacije s naših prostora. BiH je ponovno izvukla Portugal, Crna Gora Češku, a Hrvatska Tursku. Predsjednik HNS-a Vlatko Marković prokomentirao je ždrijeb u Krakovu za Sportski.net.

Sportski.net: Žrijeb nam je dodijelio Tursku? Kako ste primili tu vijest?
"Dobili smo izvanredno jakoga protivnika kojega zaista neće biti lako eliminirati. Gledao sam njihovu utakmicu s Nijemcima, nisu im bili ravni, izgubili su, ali je to jedna velika momčad koja već dugi niz godina igra sjajan nogomet. Nažalost, dobili smo objektivno najtežeg protivnika u kvalifikacijama".

Sportski.net: Koliko je ova Turska jača ili slabija od one iz četvrtfinala EP-a 2008. godine.
"Ništa oni nisu slabiji od one reprezentacije. Oni su jedna mlada kvalitetna momčad s izvanrednim trenerom i stručnim stožerom, ali najbitnije, s jako kvalitetnim igračima, čak i ovi mlađi, svi su im perfektni".

Sportski.net: Kako procjenjujete šanse Bosne i Hercegovine i Crne Gore? Već su se pojavili zlobni komentari da ćemo svi skupa ispasti u dokvalifikacijama, s obzirom na snagu protivnika...
"To su oni stalni kritičari svega što se događa u Hrvatskoj".

Sportski.net: Kakve su, dakle, šanse Bosne Hercegovine i Crne Gore, što mislite?
"BiH ima izvanrednu reprezentaciju, ja sam ih gledao tri, četiri puta otkad ih je preuzeo Safet Sušić i to je zaista izvanredna reprezentacija. Jedno je sigurno - imaju i jedni i drugi jako neugodnog protivnika, ali to je nogomet. Pa i Francuska je mogla izgubiti od Bosne i Hercegovine pa se dogodilo što se dogodilo. Pa evo i mi. Ni mi nismo pesimisti, ali smo tragičari jer smo dobili najjačeg protivnika. Ali uvjeren sam da ćemo pružiti izvanredan otpor, neće to biti jednostavna utakmica ni za njih ni za nas".

Sportski.net: Kako procjenjujete hrvatske šanse u okršaju s Turskom? 50 prema 50?
"Mi mislimo tako, u najmanju ruku".

Sportski.net: Ako Hrvatska preskoči Tursku, tko će reprezentaciju voditi na EURO? Slaven Bilić?
"Dok se Bilić ovako ponaša i želi, ima snage i volje da vodi reprezentaciju, teško da mi možemo naći boljega trenera. I prema tome, uvjeren sam da će Bilić i dalje voditi reprezentaciju".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije