Vladavić sa Sal­zbur­gom želi u Ligu prvaka

Radiosarajevo.ba
Vladavić sa Sal­zbur­gom želi u Ligu prvaka

Bh. re­pre­zen­ta­ti­vac i do­ju­če­raš­nji igra­ča slo­va­čkog vi­ce­prva­ka Ži­li­ne, Admir Vla­da­vić, ka­ri­je­ru će nas­ta­vi­ti u re­do­vi­ma aktu­el­nog prva­ka Aus­tri­je, FC Red Bul Sal­zbur­ga. Sve se odvi­ja­lo brzo i pre­ci­zno. Ni­jem­ci ni­su ni­šta pre­pu­šta­li slu­ča­ju. Pra­ti­li su Vla­da­vi­ća, a on­da do­da­tne in­for­ma­ci­je po­tra­ži­li kod naj­kom­pe­ten­tni­jih.

Vla­da­vić je još pro­šle se­zo­ne do­bi­jao si­gna­le od Aus­tri­ja­na­ca.

"Zvjez­dan Mi­si­mo­vić mi je još pri­je po­la go­di­ne re­kao da su nje­ga zva­li i ra­spi­ti­va­li se za me­ne. Znam da me Mi­si­mo­vić na­hva­lio, baš kao i Ha­san Sa­li­ha­mi­džić, ko­jeg su ta­ko­đer pi­ta­li za me­ne. Obo­ji­cu je zvao To­mas Lin­ke nji­hov biv­ši sai­grač iz Ba­jer­na, mi­slim da je on sa­da di­re­ktor Sal­zbur­ga. Su­de­ći po brzi­ni ko­jom se sve odi­gra­lo, Bar­co i Mis­ke ni­su šte­di­li kom­pli­men­te na moj ra­čun", rekao je Mostarac za San.

Vla­da­vi­ćev no­vi klu­ba igrat će kva­li­fi­ka­ci­je za Li­gu prva­ka, i to već 14. ju­la, a pro­ti­vnik je ir­ski Bo­he­mi­ans. Če­ti­ri da­na ra­ni­je, Vla­da­vić će ima­ti pri­li­ku da na­vi­ja­či­ma Sal­zbur­ga po­ka­že šta zna, i to ni ma­nje ni vi­še ne­go pro­tiv evrop­skog gi­gan­ta, Ba­jer­na iz Min­he­na.

"10. ju­la igra­mo ge­ne­ral­ku pro­tiv Ba­jer­na, uoči po­čet­ka kva­li­fi­ka­ci­ja za Li­gu prva­ka. Su­per pri­li­ka da se pred­sta­vim na­vi­ja­či­ma" rekao je za San Admir Vla­da­vić za kojeg me­đu na­vi­ja­či­ma Sal­zbur­ga vla­da ve­li­ko za­ni­ma­nje.

Vladavić je nakon potpisivanja ugovora istaknuo kako želi u najelitnije evropsko nogometno takmičenje ući sa novim klubom, koji ga je zbog toga i doveo.

san/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije