Vječiti sarajevski derbi okončan rezultatom Sarajevo - Željezničar 3:1

0
Radiosarajevo.ba
Vječiti sarajevski derbi okončan rezultatom Sarajevo - Željezničar 3:1
Print Screen / Trenutak sa utakmice Sarajevo-Žljezničar

Sjajan derbi FK Sarajevo i FK Željezničar na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" okončan je rezultatom Sarajevo - Željezničar 3:1.  

Brojne sjajne prilike, odlični golovi, ali i žuti kartoni, obilježili su ovu utakmicu.

U 90-toj minuti sudija je odlučio produžiti utakmicu za 4 minute sudijske nadoknade iako je evidentno ko je pobjednik.

Pa je tako u 92-oj minuti žuti karton dobio Bekrić, a nešto prije i Oremuš.

Retrospekcija, nakon prvog poluvremena gradskog derbija na stadionu Asim Ferhatović Hase, FK Sarajevo je povelo 2:0.

Već u drugom poluvremenu Sarajevo vodi 3:0. Fanimo iz slobodnog udarca pogađa za 3:0, potop Željezničara na Koševu!

No, u 72 minuti Juričić smanjuje ulogu Sarajeva, rezultat Sarajevo-Željezničar 3:1!

Sarajevo nešto agresivnije ulazi u susret i vrši pritisak, a dobru šansu propušta iskoristiti Fanimo u devetoj minuti, koji šutira iskosa na tri metra od gola Plavih, ali uklizao je Ikić i blokirao udarac. Potom je Velkoski bio u solidnoj situaciji nakon centaršuta Fanima, ali loše je zahvatio loptu, piše sc.sport.

Najbolju priliku za Željezničar u prvih 45 minuta nije iskoristio Semir Štilić. Okliznuo se Miličević kao zadnji čovjek odbrane domaćina, loptu mu oduzima Lendrić i lansira Štilića u kontru, ali Željinog kapitena sustiže Đokanović i blokira njegov udarac.

Bordo tim do vodstva dolazi u 38. minuti. Bila je to lijepa akcija aktuelnog prvaka. Mešanović je pružio dobar pas u šesnaesterac za Matthiasa Fanima, a brzonogi Englez rutinski, nakon što se izvukao iz sendviča dvojice čuvara, matira Erića za vodstvo Sarajeva.

Pred sami kraj poluvremena, prvak je udvostručio prednost. Velika greška Blaževića, koji gubi loptu na sredini terena, nakon čega Mustedanagić pruža pas Pejoviću na krilo, a srbijanski vezista zatim šalje loptu Mešanoviću koji usamljen pred Erićem poentira za 2:0. Njegov prvi premijerligaški pogodak ove sezone.

Uz rezultat od 2:0 ekipe odlaze na odmor.

Ovo je 123. ligaški i ukupno 143. sarajevski derbi u historiji, a u prethodna 142 duela Željezničar je ostvario 45 pobjeda, 42 pobjede ima Sarajevo, dok je 55 susreta završeno bez pobjednika.

Vječiti gradski derbi prenosi Arena Sport 1 BH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije