Više od 1.500 povrijeđenih u sinoćnjem stampedu navijača Juventusa

Anadolija
Više od 1.500 povrijeđenih u sinoćnjem stampedu navijača Juventusa
/ Foto: Il Presse
Više od 1.500 osoba je povrijeđeno u sinoćnjem stampedu koji se dogodio u fan zoni u centru Torina u kojoj su navijači Juventusa na velikim ekranima gledali finalni meč Lige prvaka, saopštile su lokalne vlasti.

Više od 1.500 osoba je povrijeđeno u sinoćnjem stampedu koji se dogodio u fan zoni u centru Torina u kojoj su navijači Juventusa na velikim ekranima gledali finalni meč Lige prvaka, saopštile su lokalne vlasti. 

Torinska prefektura je saopštila da je stampedo nastao zbog straha od terorističkog napada. Izvor buke koja je izazvala paniku još uvijek je nepoznat, ali italijanski mediji špekulišu da je možda riječ o eksploziji petarde.

Na centralnom Trgu San Carlo u Torinu hiljade navijača su gledale prijenos finala Lige prvaka u kojem su se u Cardiffu sastali Juventus i Real Madrid. Real je na kraju slavio pobjedu rezultatom 4:1 i osvojio trofej elitnog klupskog takmičenja u Evropi.

U jednom trenutku zbog lažne dojave o eksploziji navijači su u panici počeli bježali sa trga i rušili sve barijere kojima je trg bio ograđen.

Većina je povrijeđena u naguravanju prilikom bijega sa trga na kojem su se, između ostalog, nalazile velike količine razbijenih bova. Međutim, tri osobe, među kojima i dječak, u kritičnom su stanju, saopštile su vlasti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije