Vico Zeljković o skandalu koji potresa BiH i o „kupovini" mjesta u dresu Zmajeva

4
Radiosarajevo.ba
Vico Zeljković o skandalu koji potresa BiH i o „kupovini" mjesta u dresu Zmajeva
Foto: Arhiv / Vico Zeljkovic

Nakon neriješenog rezultata koji je reprezentacija BiH ostvarila u Francuskoj, te prve pobjede nakon dugo vremena, pažnja javnosti se, izgleda planski i namjerno usmjerava na druge stvari, a danas i na navodnu prepisku pojedinih menadžera koji „kupuju“ mjesto u nacionalnom timu.

Tim povodom predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković je izjavio:

„Svjesni smo da se ništa ne može preko noći uraditi, a istovremeno i tužni što se harmonija, povjerenje i zajedništvo, koji se najzad osjete među igračima, pokušavaju narušiti i fokus prebaciti na drugu stranu. Ne mogu svaki dan komentarisati razne gluposti koje se serviraju. Umjesto da se svi bavimo i posvetimo sutrašnjoj utakmici protiv Kazakhstana, nekome je očigledno u interesu nešto drugo, spinovanje i podmetanje.

Elvedina Muzaferija je novo zaštitno lice Hifa Petrola

Elvedina Muzaferija je novo zaštitno lice Hifa Petrola

Mi nikada nećemo sav teret poraza pripisati samo selektoru i igračima, niti pobjedu shvatiti kao našu zaslugu. Kao rukovodstvo Saveza, mi smo tu za igrače i sve njihove potrebe.

Naš zadatak je da im obezbijedimo najbolje moguće uslove za rad i ostvarivanje najboljih rezultata ali smo tu i da sagledamo i riješimo sve probleme.

Reprezentacija je dugoročan projekat na kojem svi zajedničkim snagama trebamo raditi da bi se došlo do uspjeha.

Kad je riječ o navodima, koji su se pojavili danas a odnose se na insinuacije da je neko „kupio svoje mjesto u nacionalnoj selekciji“ mi smo kao Savez spremni da se razotkrije svaka eventualna nepravilnost, ali je po svemu sudeći, proteklih dana na sceni smišljena hajka s ciljem da se naruši odlična atmosfera u reprezentaciji.

Svako može da napiše bilo kakvu poruku ili prepisku predstavi kako mu odgovara. Ako već postoji neki dokaz onda se javnosti prezentuju i imena autora i ko stoji iza cijele priče.

Ovako sve izgleda kao dio nekog plana sa potpuno drugom namjerom, očigledno lošom po interese bh. fudbala“, kazao je Vico Zeljković za oficijelnu stranicu NSBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije