Vico Zeljković najavio: 'Počinjemo sa pripremama za uvođenje VAR tehnologije na bh. terene'

5
Radiosarajevo.ba
Vico Zeljković najavio: 'Počinjemo sa pripremama za uvođenje VAR tehnologije na bh. terene'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vico Zeljković

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NS BiH) Vico Zeljković putem društvenih mreža najavio uvođenje VAR tehnologije na bosanskohercegovačke terene.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Još ranije sam najavio da je uvođenje VAR tehnologije u Bosni i Hercegovini. Fudbal je jedan od ključnih projekata NS/FS BiH u narednom periodu, a danas su zvanično počele svojevrsne pripreme za njegovu realizaciju.

Majka (19) pokušala prodati dijete kako bi od novca pokrenula vlastiti posao

Majka (19) pokušala prodati dijete kako bi od novca pokrenula vlastiti posao

Licencirani FIFA predavač Igor Radojčić održao je danas u Etno selu Stanišići teorijski seminar o VAR/AVAR tehnologiji za sudije m:tel Premijer lige. Tokom seminara obrađene su brojne teme i principi za kvalitetu i pravilnu upotrebu ove tehnologije.

Ovo jasno pokazuje našu odlučnost da iz godine u godinu fudbal u BiH podignemo na viši nivo, te da našim sudijama omogućimo kontinuirano i kvalitetno treninge i da ih pripremimo da iskoriste nešto što će, duboko vjerujem, uz pomoć naših partnera, postati bliska budućnost", poručio je Zeljković.

Још раније сам најавио да је увођење "ВАР" технологије у бх. фудбал један од кључних пројеката НС/ФС БиХ у наредном...

Posted by Vico Zeljković on Thursday, June 1, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije