Venezia i Cittadella nastavljaju borbu za ulazak u Seriju A

0
Radiosarajevo.ba
Venezia i Cittadella nastavljaju borbu za ulazak u Seriju A
Twitter / Venezia vs Citadella

Venezia i Cittadella nastavit će borbu za ulazak u Seriju A na Stadionu Pierluigi Penzo u revanšu svog finala doigravanja Serie B. Utakmica počinje u 21.15 sati.

Domaćini drže blagu prednost u ovom dvomeču, nakon što su u prvoj utakmici ostvarili tijesnu pobjedu od 1-0 u gostima. Francesco Di Mariano postigao je pobjednički pogodak u 50. minuti da igrače Venecije dovede na korak do elitnog razreda italijanskog nogometa.

Cittadella je u regularnom dijelu sezone završila na šestom mjestu i morala je proći kroz tri utakmice kako bi stigla do finala razigravanja. Venezia je zauzela mjesto više u regularnom dijelu sezone, a Lecce je savladala u polufinalu.

Promocija u Serie A na rasporedu je u današnjem susretu, i sve oči su uprte u ovaj susret. Iako bi neriješen rezultat ili čak i poraz od jednog gola dovoljan da se domaćini plasiraju, Cittadella mora pobijediti s dva pogotka kako bi osigurala učestvovanje u Seriji A po prvi put u svojoj istoriji.

Očekivane postave

Venezia: Niki Maenpaa (GK); Giacomo Ricci, Pietro Ceccaroni, Michael Svoboda, Pasquale Mazzocchi; Youssef Maleh, Anthony Taugourdeau, Domen Crnigoj; Mattia Aremu; Francesco Di Mariano, Francesco Forte

Cittadella: Elhan Kastrati (GK); Daniele Donnarumma, Davide Adorni, Domenico Frare, Luca Ghiringhelli; Simone Branca, Manuel Iori, Federico Proia; Alessio Vita, Enrico Baldini, Frank Tsadjout

Utakmicu možete pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je ovu utakmicu uvrstila u svoju ponudu. Tako je kvota na pobjedu Venezie 2,30, neriješeno 3,15, a na Cittadella 3,30.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije