Velški nogometni savez želi Giggsa za selektora

Radiosarajevo.ba
Velški nogometni savez želi Giggsa za selektora


U Velškom nogometnom savezu nadaju se kako će uvjeriti ikonu Manchester Uniteda Ryana Giggsa da postane novi nacionalni selektor i naslijedi Garyja Speeda, koji si je prošlog mjeseca oduzeo život...

Navodi tako tabloid The Sun pozivajući se na anonimnu osobu blisku Velškom savezu:

"Ryan nije nikada prije trenirao, ali u njemu se vidi prirodni nasljednik Garyja. Sa 38 godina on je u pravoj dobi da bude na istoj valnoj dužini kao naša mlada ekipa."

Otkako je kao 17-godišnjak u martu 1991. godine debitirao u dresu Manchester Uniteda, Giggs je na Old Traffordu proveo cijelu karijeru. Ugovorom je vezan do kraja aktualne sezone, a menadžer Crvenih vragova Alex Ferguson natuknuo je da bi mu mogao biti ponuđen i novi jednogodišnji ugovor.

Giggs želi igrati još najmanje jednu sezonu

"Nema nikakvih dokaza u ovom trenutku da je njegova energija, izdržljivost ili brzina u padu. Ustvari, on je tačno na istoj razini na kojoj je bio posljednje dvije ili tri godine, nevjerojatno."

Sljedeća utakmica koja predstoji reprezentaciji Walesa je prijateljski susret protiv Kostarike 29. februara, a u Velškom savezu nadaju se kako će dotad ustoličiti novog selektora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije