Veliko pomirenje na pomolu, Sarri se vraća na mjesto stare slave?

0
Radiosarajevo.ba
Veliko pomirenje na pomolu, Sarri se vraća na mjesto stare slave?
Foto: EPA - EFE / Maurizio Sarri

Pravi trenerski ringišpil u Napoliju ove sezone. Već treći trener je na klupi, a malo ko vjeruje da će Francesco Calzona voditi klub i sljedeće sezone.

Spominju se brojni kandidati, ali u posljednje vrijeme i Maurizio Sarri. Trener koji je puno toga dobrog napravio u Napoliju dok je vodio taj klub 2015. do 2018. godine mogao bi se vratiti na dobro poznato mjesto.

Međutim, taj scenarij malo otežava način na koji su se dvije strane rastale 2018. godine. Preciznije, rastanak s predsjednikom kluba Aurelijem De Laurentiis.

Vlada FBiH dala saglasnost za usklađivanje vrijednosti općeg boda, sad iznosi 20,74 KM: Šta to znači

Vlada FBiH dala saglasnost za usklađivanje vrijednosti općeg boda, sad iznosi 20,74 KM: Šta to znači

Aurelio nikada nije oprostio Sarriju što je napustio klub 2018. godine, nazvavši ga 'gubitnikom'.

Ipak, historiju nas uči da se De Laurentiis znao vratiti i nekim odbačenim rješenjima, poput Waltera Mazzarrija. Pa možda na kraju i 'oprosti grijehe' treneru omiljenom među navijačima.

Sarri bivši trener europskih velikana poput Chelseaja i Napolija, Lazio, trenutno je slobodan menađer. Ovaj 65-godišnjak je nedavno dao ostavku u Laziju, tako da je slobodan da potpiše za bilo koji drugi klub, a najviše se spekuliše da će se vratiti u Napoli, prenosi AMSport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije