Veliki uspjeh Ivayla Peteva: Nakon drame i penala plasirao se u finale Kupa Bugarske

0
S. P. M.
Veliki uspjeh Ivayla Peteva: Nakon drame i penala plasirao se u finale Kupa Bugarske
Foto: EPA-EFE / Ivaylo Petev

Ivaylo Petev, bivši selektor Bosne i Hercegovine, nastavlja niz uspjeha sa svojim trenutnim klubom PFK Ludogorec Razgrad.

Fantastični niz od 10 pobjeda je, nažalost, završio porazom protiv Cherno More u regularnom vremenu - 1:2, no nakon penala ekipa Peteva je izborila plasman u finale Kupa Bugarske - 4:1. U prvom meču u gostima njegov tim je ostvario pobjedu od 2:1.

Večeras je prvi gol pao tek u drugom poluvremenu, u 55. Vasil Penaytov pogađa za goste, a samo dva minuta kasnije Spas Delev izjednačava susret na 1:1.

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Susret je produžen pet minuta, a Matheus Machado Ferreira u 95. donosi vodstvo gostujućoj ekipi - 1:2. Igru su nastavili u produžecima, no i to nije bilo dovoljno. Peteva ekipa je osigurala plasman u finale nakon raspucavanja penala 4:1.

Podsjetimo, Petev je imao niz od 10 pobjeda koji je počeo 12. marta trijumfom upravo nad Cherno Morem u sklopu Prve lige Bugarske (3:2). U svom nizu je zabilježio osam pobjeda u sklopu lige i dvije u Kupu.

Petev je vodio našu reprezentaciju od januara 2021. godine do decembra 2022. godine, te je zabilježio ukupno šest pobjeda. bivši trener Zmjaeva: Ivaylo Petev prekinuo niz od 10 pobjeda s remijem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije