Veliki skandal u srbijanskom fudbalu: Novi Pazar pod lupom UEFA-e

0
Radiosarajevo.ba
Veliki skandal u srbijanskom fudbalu: Novi Pazar pod lupom UEFA-e
Foto: Novi Pazar Facebook / Sumnja u namještanje rezultata

Upravni odbor superligaša Novog Pazara potvrdio je pisanje Sport kluba da se pod sumnjom nalazi meč 30. kola šampionata, protiv Radnika.

Pazarci ističu da su dobili dopis iz Fudbalskog saveza Srbije, u kojem se sumnja da su petorica fudbalera "navodno učestvovalau namještanju rezultata".

Iz kancelarije Novog Pazara proslijeđeno je i saopštenje u kojem piše:

Srbija i dalje u panici zbog rezolucije o genocidu: Ivica Puljić im još jednom očitao lekciju

Srbija i dalje u panici zbog rezolucije o genocidu: Ivica Puljić im još jednom očitao lekciju

"Uprava Novog Pazara održala je sastanke sa pomenutim igračima, koji najoštrije demantuju da su igrali kladionicu, a još manje da su uradili nešto protiv interesa svog kluba. Igrači su izričiti da će angažovati advokate, zbog odbrane časti, ugleda i vlastitih karijera, koje su na ovaj način dovedene u pitanje. Spremni su da idu na poligraf i da će iskoristiti sve istance u državi i van nje, da bi se utvrdila puna istina."

Stav kluba je da, bez obzira što je zahtev stigao iz UEFA, slučaj zaslužuje konačan epilog. Novi Pazar insistira na utvrđivanju činjenica.

"Postoji čitav niz nelogičnosti u optužbama. Plašimo se da se iza ovoga krije namjera da se Novom Pazaru oduzmu bodovi i da se na taj način klub izbaci iz Super lige. Uprava Novog Pazara obezbijedila je sredstva za premiranje svojih igrača u svakoj utakmici u završnici prvenstva. Premije nikad nisu bile veće u historiji kluba. Utoliko su čudnije optužbe na račun petorice naših igrača, posebno što se radi o časnim i poštenim momcima, sa kojima klub nikad nije imao problema", piše u konačnoj poruci UO Novog Pazara.

Duel sa Radnikom, u Surdulici, završen je pobjedom domaćina sa 2:0. Novi Pazar je pod sumnjom da je namjerno izgubio utakmicu, ali i prvo poluvrijeme.

Surduličani su trijumf obezbedili golovima Siniše Babića u desetom i Uroša Milovanovića u 35. minutu. Konačnu odluku donijeće Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Srbije, na čijem čelu se nalazi Ivan Nikolić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije