Veliki neredi prate trenutni klub Edina Džeke: Nastao sveopći haos na utakmici Fenerbahce - Göztepe

1
Radiosarajevo.ba
Veliki neredi prate trenutni klub Edina Džeke: Nastao sveopći haos na utakmici Fenerbahce - Göztepe
Foto: Screenshot/Twitter / Navijači Fenera

Novo kolo, novi haos u Turskoj. I to sada već u kontinuitetu vezan uz Fenerbahçe. Momčad Josea Mourinha gostovala je u Izmiru kod Göztepea i nakon prvog dijela pogocima Edina Džeke i Youssefa En Nesyrija vodila 2:0. Činilo se da za Fener sve ide po planu, ali onda je krenuo apsolutni haos.

Haos je zapravo krenuo još prije početka samog susreta, s obzirom da je veliki broj navijača Fenera ostao van stadiona iako su posjedovali ulaznicu za susret.

Izazvalo je to reakciju predsjednika Alija Koça koji se na poluvremenu zaputio do dijela navijača Fenera koji su uspjeli ući na gostujuću tribinu i s njima pokušao razriješiti problem.

Treća noć SFF-a | Blještavilo na crvenom tepihu - zvijezde večeri su Džanan Musa i Adna Dučanović

Treća noć SFF-a | Blještavilo na crvenom tepihu - zvijezde večeri su Džanan Musa i Adna Dučanović

Drugo dio već je počeo kada se Ali Koç zaputio natrag na svoje mjesto kada je nastala opća tučnjava. Na predsjednika Fenera s tribina su počele letjeti svakakvi predmeti, a da stvar bude gora, Koça je fizički napala nepoznata osoba s akreditacijom Göztepea.

Nevjerovatne scene odvijale su se tik pored terena, a Koç je u konačnici izašao krvave glave.

Potreslo je to zasigurno tim Fenera koji je ubrzo pokleknula, Koray Gunter u 68. je smanjio zaostatak, da bi Romulo u 95. minuti zabio za izjednačenje.

[twitter]https://x.com/ReanLife2/status/1824902056928297085[/twitter]

Što se pak navijača Fenera tiče koji nisu uspjeli ući u stadion, oni su nastavili ‘ludovati‘ van stadiona, kao i po WC-ima koje su, blago rečeno izmasakrirali, vandalizam koji je domaćine ostavio u velikom šoku.

U svakom slučaju, novi kolaps u turskom nogometu koji je svoje aktere imao s obje strane, a koji je u konačnici isprovocirao i reakciju kluba iz Istanbula.

Fener se oglasio priopćenjem u kojem su najavili tužbu protiv nepoznatog novinara koji je napao njihovog predsjednika, a zatim, bez ikakvih naknadnih problema, napustio stadion, pišu Sportske Novosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije