Ispit Europa lige: Željezničar s velikim optimizmom večeras dočekuje AIK

Radiosarajevo.ba
Ispit Europa lige: Željezničar s velikim optimizmom večeras dočekuje AIK
Nakon sjajne predstave u dvomeču protiv crnogorske Zete, tokom prvog pretkola Europa lige, nogometaši Željezničara će večeras odigrati prvu utakmicu drugog pretkola, protiv švedskog AIK-a.

Plavi s Grbavice iza sebe imaju zaista odličnu sezonu, s brojnim historijskim događajima, no sigurno je da će njihova forma večeras doživjeti najveći ovosezonski ispit, budući da igraju protiv ekipe koja još uvijek nastupa u svom prvenstvu i ima odličnu takmičarsku formu.

Utakmica koja se igra na stadionu Grbavica izazvala je veliki interes navijača, a sve karte su rasprodane u samo nekoliko sati, te se sigurno očekuje lijepa fudbalska atmosfera na ovom susretu.

AIK je favorit u duelu protiv Željezničara, ali u taboru sarajevskog tima najavljuju borbu. Trener Željezničara Slavko Petrović naglasio je da AIK poštuju, ali ga se ne boje.

"Sigurno da je ekipa AIK-a za poštovanje. Imamo respekt, straha nemamo. Ovo je utakmica u kojoj možemo protiv favorita igrati bez velikog pritiska i pokazati da se možemo nositi s takvim ekipama", izjavio je Petrović na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Prethodno se oglasio i bivši igrač kluba Bulend Biščević, koji se nada hrabroj i boljoj igri Željezničara u odnosu na dvomeč protiv Zete.

"Skandinavski timovi su jaki u duelima i u skok igri, tako da očekujem da će u tom segmentu biti problema za naš tim. Pojedinačne greške koje smo vidjeli protiv Zete ne smiju se ponoviti protiv AIK-a. Očekujem rovovsku borbu i tešku utakmicu, ali nadam se jačoj i hrabrijoj igri Želje", rekao je Biščević.

AIK je treća najtrofejnija ekipa te Švedske. Tim iz Stockholma je 1996. / 97. dospio u četvrtfinale tadašnjeg UEFA Kupa pobjednika kupova, u sezoni 1999. / 2000. se plasirao u grupnu fazu lige prvaka, a 2012. / 2013. je ostvario plasman u grupnu fazu Europa lige.

Utakmica drugog pretkola Europa lige između Željezničara i AIK-a počinje u 20.45 sati na stadionu Grbavica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije