Veliki derbi u Mostaru pripao Zrinjskom: Nemanja Bilbija za historiju

0
A. S.
Veliki derbi u Mostaru pripao Zrinjskom: Nemanja Bilbija za historiju
Arhiv / Nemanja Bilbija

U Vrapčičima kod Mostara odigran je derbi susret 13. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između Veleža i Zrinjskog, a pobjedu je odnio Zrinjski.

Jedini gol na utakmici djelo je Nemanje Bilbije u 63. minuti. Ovim golom biši igrač Borca i Sarajeva se izjednačio sa Krešimirom Kordićem na vrhu liste strijelaca u historiji Zrinjskog. Oba igrača postigla su 75 golova u dresu Mostaraca, a Bilbiji je ovo osmi gol sezone.

Prvo poluvrijeme

U prvom dijelu smo gledali slabu nogometnu predstavu na stadionu Rođeni.

Izrael izveo napad na Iran: Raketama zahvatili grad koji je blizu nuklearnih postrojenja

Izrael izveo napad na Iran: Raketama zahvatili grad koji je blizu nuklearnih postrojenja

Duel je bolje otvorio Velež. U uvodnim minutama zapisali smo udarac Slaviše Radovića iz slobodnjaka sa 18 metara. Lopta je otišla malo preko prečke gola Zrinjskog na kojem je debitirao Josip Čondrić.

U 12. minuti prvu šansu imao je Zrinjski. Mario Tičinović dočekao je povratnu loptu na desetak metara od gola, ali je šutirao neprecizno.

U 22. minuti kada Arman Džanković loše je šutirao glavom nakon prekida.

Zanimljivo, oba trenera Sergej Jakirović i Feđa Dudić su u prvom dijelu morali napraviti izmjene. Prvo je u 26. minuti izašao Danilo Šipovac, a zamijenio ga je Franko Sabljić.

Nakon 30 minuta mladi Džanković je izašao, a na teren je Dudić poslao Samira Radovca.

Do kraja poluvremena nije bilo uzbuđenja i ostalo je 0:0.

Drugo poluvrijeme

U drugih 45 minuta, jakirović je u 49. minuti dobio žuti karton zbog prigovora.

Na prvu šansu smo čekali smo do 57. minute kada je šansa imao Cvijanović, ali bio je u ofsajdu. Ćosić mu je prekasno poslao tu loptu.

U 63. minuti Zrinjski je poveo - centrirao je Ćorluka, Bogdanović je loše intervenisao i praktično nabacio loptu na glavu Bilbiji, koji je šalje u gol za 1:0!

Kao što smo već napisali, ovim golom Bilbija se izjednačio sa Kordićem na vrhu liste strijelaca u historiji Zrinjskog. Oba igrača postigla su po 75 golova u dresu kluba iz Mostara.

Dudić je u 67. minuti ponovo mijenjao - Brandao i Peco su ušli, a teren su napustili Vehabović i Ćosić.

U finišu šansu za Velež imao je Zvonić, ali nije bio precizan. Igrala se 87. minuta.

Sudija Irfan Peljto je meč produžio četiri minuta, ali se do kraja rezultat se nije mijenjao. Zrinjski je osvojio vrijedna tri boda u borbi za titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Tim iz Mostara sada ima četiri boda više od Tuzla Cityja koji imaju dva meča manje. Sarajevo je na trećem mjestu sa 18 bodova.

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije