Veliki derbi na Grbavici: Duel bivših šampiona

0
Radiosarajevo.ba
Veliki derbi na Grbavici: Duel bivših šampiona
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / S utakmice

Premijerligaši od danas počinju nadoknađivati odgođene mečeve iz perioda kada su još igrali evropska takmičenja, a prvi će svoj zaostali meč odigrati Željezničar i Zrinjski.

Ovaj meč se trebao odigrati još u 6. kolu Premijer lige, a sada dolazi u pomalo nezgodnom trenutku za oba tima. Svakako da je pod većim pritiskom danas Željezničar, koji je domaćin i kojem ovaj meč dolazi nakon remija s Veležom u kojem Plavi nisu prikazali dobru igru, a do boda su došli tek kada su Rođeni ostali s igračem manje.

Također, zaostatak za gradskim rivalom Sarajevom je sve veći, te je trenutno bordo tim na +7, uz utakmicu više koju je odigrao. Uz to, bliži se i direktni okršaj sa najljućim rivalom, a njega svakako Osimovim momcima ne bi bilo ugodno dočekati s velikim zaostatkom na tabeli, piše scsport.ba

Kladionica MOZZART na pobjedu Željezničara daje kvotu 2,25, na remi 3.10, a na pobjedu gostujućih 3.20.

Mnogo veće probleme ima Zrinjski, koji je u posljednjoj utakmici potpuno neočekivano deklasiran od strane fenjeraša Olimpika. Vukovi su na Otoci slavili sa čak 3:0 i poljuljali samopouzdanje Plemiće koje je baš bilo u velikom usponu.

Plemići imaju i probleme s korona virusom, pošto je zaražen cijeli stručni štab, a ekipu je u posljednja dva meča s klupe predvodio trener kadetskog tima Mario Ivanković.

Treba dodati da je Zrinjski i znatno oslabljen pred ovaj derbi, pošto Ivanković ne može računati na dva ključna igrača. Prvi je pouzdani golman Ivan Brkić, koji je na Otoci zaradio crveni karton, a drugi kapiten Nemanja Bilbija, koji je počeo igrati fantastično, ali je doživio povredu.

Utakmica na Grbavici počinje u 16.30h, a direktan prijenos je na Areni Sport 1 BiH. Kompletnu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE!

Određeni su i sastavi timova za ovaj susret:

Željezničar: Erić, Blažević, Ikić, Kosorić, Šehić, Hajdarević, Bojo, Bekrić, Štilić, Mujezinović, Lendrić

Zrinjski: Soldo, Ćorluka, Jakovljević, Bekić, Tičinović, Zlomislić, Enin, Arežina, Todorović, Filipović, Ivančić

Utakmicu sudi Elvis Mujić iz Banovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije