Velikan iz Minhena: Bayern je na posljednjih deset Mundijala imao igrača u finalu

Radiosarajevo.ba
Velikan iz Minhena: Bayern je na posljednjih deset Mundijala imao igrača u finalu
Foto: EPA / Corentin Tolisso
Francuska je večeras u St. Petersburgu slavila protiv Belgije u polufinalu Svjetskog prvenstva rezultatom 1:0, a u ekipi Didiera Deschampsa igra i fudbaler minhenskog Bayerna Corentin Tolisso.

To znači da će Bayern i u desetom uzastopnom finalu Svjetskog prvenstva imati svog igrača. Sve je počelo 1982. godine kada su u finalu igrale Italija i Njemačka. Dres Njemačke nosili su Breitner, Dremmler i Rummenigge. Četiri godine kasnije dres Njemačke u susretu s Argentinom nosili su Matthaus i Eder.

U Italiji 1990. godine Njemačka je konačno slavila u finalu, a protiv Argentine igrali su Augenthaler i Kohler. Četiri godine kasnije dres Brazila u susretu s Italijom nosio je Jorginhno. U Francuskoj 1998. godine Francuzi su razbili Brazil, a Lizarazu je bio dio te ekipe.

Njemačka je poražena od Brazila 2002. godine, a dres Pantzera nosili su Kahn, Linke i Jeremies. Za Francusku 2006. u susretu s Italijom igrao je Sagnol, a četiri godine kasnije u susretu sa Španijom za Holandiju su igrali Van Bommel i Robben.

Prije četiri godine u Brazilu Neuer, Lahm, Boateng, Schweinsteiger, Kroos, Muller i Gotze igrali su za Njemačku u susretu s Argentinom. Sada je red na Tolissoa. U prethodnih devet finala igrači Bayerna su gubili pet, a slavili četiri puta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije