! / Detalji velike policijske akcije u BiH: Uz starletu, priveden i poznati nogometni sudija

28. 05. 2020. u 21:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 6

Mediji u Bosni i Herceghovinoi i regionu danas su prenijeli vijest o akciji policije u Bijeljini u kojoj je uhapšeno više osoba.

Među privedenima se našao i poznati nogometni sudija iz Slovenije Slavko Vinčić, koji se nalazi u elitnoj FIFA-inoj grupi i koji je ove sezone sudio i utakmice Lige prvaka.

Vlado Šajn, prvi čovjek Udruženja noogmetnih sudija Slovenije je za portal 24ur.com potvrdio da je u Bijeljini priveden i upravo Vinčić.

Podsjetimo, Uprava za organizovani i teški kriminalitet i Policijska uprava Bijeljina, u okviru operativne akcije “Kristal”, u mjestu Suvo Polje obavili su pretres i hapšenje 16 osoba u vikend kući, vlasništvo Milisava Tomića.

Prema nezvaničnim informacijama okupljanje je organizovala srbijanska starleta Tijana Ajfon, za koju se sumnja da je ilegalno ušla u BiH čamcem preko rijeke Drine.

"Tom prilikom policija je oduzela 14 paketića sa 46 grama kokaina, devet komada medicinske droge, devet pištolja raznog kalibra, jedan gasni pištolj, tri pancira i preko 20.000 maraka u različitim valutama", pojasnio je izvor Srpskainfo.

Prema saznanjima, osim Vinčića, uhapšeni su Milisav Tomić i Aleksandar Gajić, obojica iz Bijeljine, Pavle Stević i Srđan Mićić, obojica iz Brčkog, Željko Simić i Savo Simić, obojica iz Ugljevika, Radan Dotlić, Siniša Perić, Radoslav Simić, Danijel Perić, Zlatan Ćuk, Vladan Kakuća i Željko Vujić, svi iz Bijeljine, Adi Bajgorić iz Slovenije, Elvis Hodžić iz Lukavca i Tijana Maksimović zvana Tijana Ajfon iz Rume.

Kako se saznaje među uhapšenima je poznata srbijanska starleta Tijana Ajfon, koja je i organizator ovog skupa.

Navodno Tijana Ajfon je iz Srbije u manji bh. entitet prešla čamcem.

NEMA KOMENTARA