Velika čast: Irfan Peljto sudi fenomenalan meč Lige prvaka

1
Radiosarajevo.ba
Velika čast: Irfan Peljto sudi fenomenalan meč Lige prvaka
Foto: UEFA / Irfan Peljto

Najbolji bosanskohercegovački nogometni sudija Irfan Peljto će se u utorak, 7. novembra, ponovo naći u ulozi glavnog arbitra na jednoj utakmici Lige prvaka.

Irfana Peljtu najprije u nedjelju, 5. novembra, očekuje važan zadatak. On će dijeliti pravdu u velikom okršaju između ekipa Sarajeva i Borca na Gradskom stadionu Koševo.

Ove dvije ekipe igraju utakmicu u okviru 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a zbog sve češćih kontroverznih sudijskih odluka Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovne je njemu ukazao povjerenje za ovaj duel.

Sead Turčalo: 'Kako Rusija podstiče poricanje genocida u Srebrenici i balkansku nestabilnost'

Sead Turčalo: 'Kako Rusija podstiče poricanje genocida u Srebrenici i balkansku nestabilnost'

Za Irfana Peljtu nedugo nakon toga slijedi još jedna velika obaveza, ali i velika čast. UEFA ga je delegirala kao glavnog arbitra na utakmici između Shakhtara i Barcelone. Ta utakmica se igra u utorak od 18.45 u njemačkom Hamburgu. Shakhtar tu igra svoje domaće utakmice zbog agresije Rusije na Ukrajinu.

Ovo će za Irfana Peljtu biti treća utakmica grupne faze Lige prvaka na kojoj dijeli pravdu ove sezone. Prethodno je sudio u duelima između Feynoorda i Celtica, te Union Berlina i Napolija, piše scsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije