Velika borba u Konferencijskoj ligi: Ko će se pridružiti Gentu u četvrtfinalu?

0
Radiosarajevo.ba
Velika borba u Konferencijskoj ligi: Ko će se pridružiti Gentu u četvrtfinalu?
Foto: Twitter / Gift Orban, igrač Genta

U prvoj uzvratnoj utakmici osmine finala Konferencijske lige, u srijedu je Gent kod kuće savladao Basaksehir sa 4-1 i ukupnim rezultatom 5-2 prošao u dalju fazu takmičenja.

U utakmici Genta i Basaksehira sve je riješeno u prvom poluvremenu, a igrač utakmice je bio nigerijski napadač Gift Emmanuel Orban koji je turski klub ispratio hat-trickom.

Očekuje se da West Ham i Lech ne bi trebali imati puno problema da se pridruže Gentu u četvrtfinalu, s obzirom na dobar rezultat u prvoj utakmici. Lech će na gostovanju u Štokholmu kod Djugardena braniti prednost od 2-0. Isti rezultat ima i West Ham pred uzvrat sa kiparskim klubom AEK Larnaca, s tim da će imati i nešto lakši posao jer rezultat brane pred domaćim navijačima.

U automobilu smrti nije bila sama: Pogledajte fotografiju s mjesta pogibije Silvane Armenulić

U automobilu smrti nije bila sama: Pogledajte fotografiju s mjesta pogibije Silvane Armenulić

Prednost jednog gola iz prvih susreta nose i Nica, koja kući igra protiv moldavskog Sherifa, zatim Fiorentina, koja ide na noge turskom Sivasporu, te holandski AZ Alkmaar, koji će imati najteži posao da odbrani ovu prednost s obzirom da dočekuju Lazio, koji je ipak blagi favorit u ovom meču.

Iz Lazija su saopštili da Ciro Immobile nastavlja sa rehabilitacijom nakon kliničkih testiranja, te vjerovatno neće na teren prije aprila. U korist AZ Alkmaara ide i činjenica da na domaćem terenu u evropskim takmičenjima nisu izgubili od 2017. godine.

Neizvjesno će biti i u mečevima Basel - Slovan i Anderlecht-Villareal.

Švicarci i Slovaci su u prvoj utakmici igrali 2:2, a večerašnji susret im je četvrti u ovoj sezoni Konferencijske lige. U okviru grupne faze, već su jednom remizirali rezultatom 3:3. Tada je Slovan bio domaćin, dok je u Švicarskoj slovački prvak odnio pun plijen pobjedivši sa 2:0.

Trener Basela, Heiko Vogel, za prošlosedmični susret je rekao da je njegov tima pokazao "vjerovatno najgoru igru" od kada je on preuzeo tim. Ovo je u posljednjih 50 godina Slovacima prvi put da na proljeće igraju europska takmičenja, a s obzirom da su ove sezone neporaženi protiv Basela, navijači Slovana se opravdano nadaju da bi njihovo putovanje u Konferencijskoj ligi moglo nastaviti i nakon večerašnjeg duela.

Susret u Villarealu je jedan od derbija večerašnjeg programa Konferencijske lige. Španski tim je u prošlom susretu poveo sredinom prvog poluvremena, ali je Anderlecht uspio da izjednači i sačuva remi i nadu za plasman dalje. To im je omogućilo optimizam pred večerašnji susret. "Možemo uspjeti. "Žuta Podmornica" ima prednost domaćeg terena, ali to ne znači puno.", izjavio je pred večerašnju utakmicu napadač belgijskog kluba, Islam Slimani.

U terminu od 18:45 igraju Djugarden - Lech, Sivasspor - Fiorentina i Slovan - Basel.

Od 20:45 počinju utakmice AZ Alkmaar - Lazio, Nica - Sheriff, Villareal - Anderlecht i West Ham - AEK Larnaca.

Osmina finala Europa Lige: U revanš okršajima se naslućuju velika uzbuđenja

Osmina finala Europa Lige: U revanš okršajima se naslućuju velika uzbuđenja

Svi mečevi se mogu pratiti u TV prenosu na ArenaSport kanalima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije