Velibor Pudar se oprostio od legende bivše Juge: 'Odbio Zvezdu i Partizan te odigrao 1.000 utakmica'

0
A. S.
Velibor Pudar se oprostio od legende bivše Juge: 'Odbio Zvezdu i Partizan te odigrao 1.000 utakmica'
Foto: Hercegovina.info / Velibor Pudar sa suprugom Nadom

Velibor Pudar, legendarni golman Fudbalskog kluba Velež, na svom Facebook profilu objavio je tužnu vijest i oprostio se od prijatelja Pere Giljena, jednog od legendi FK Sutjeska iz Nikšića i crnogorskog nogometa, koji je bio veoma popularan čuvar mreže u bivšoj Jugoslaviji.

"R.I.P. Pero Giljen (05.11.1957-23.12.2023). Maloprije dobih tužnu vijest od svojih prijatelja iz Nikšića. Znao sam da se dugo borio sa rijetkom bolešću ali sam opet bio iznenađen jer sam mislio da ljudi, kao što je bio Pero ne mogu umrijeti i neće.

Zbogom prijatelju, ljudino, legendo F.K. Sutjeska i crnogorskog fudbala. Rado ću te se sjećati i pričati ljudima koliki si bio čovjek, golman, trener... Pokoj ti lijepoj duši, moje iskreno saučešće porodici", napisao je Velibor Pudar. 

Pogledajte stravične prizore tornada u Kini: Najmanje pet poginulih i 33 povrijeđenih

Pogledajte stravične prizore tornada u Kini: Najmanje pet poginulih i 33 povrijeđenih

Pero Giljen je čuveni jugoslavenski golman crnogorske Sutjeske iz Nikšića. Preminuo je u 67. godini života. Giljen je cijelu karijeru proveo igrajući u Sutjesci te upisao preko 1.000 utakmica.

Velibor Pudar se oprostio od Pere Giljena
Foto: Facebook: Velibor Pudar se oprostio od Pere Giljena

Bio je jedan od rijetkih koji nisu htjeli promijeniti svoj matični klub, tako je odbio pozive jugoslavenskih velikana Crvene zvezde i Partizana.

Kada se penzionisao i dalje je ostao uz Sutjesku, bio je trener nikšićkog kluba. Isto tako, Pero nije jedini u porodici Giljen koji je život posvetio ovom klubu, tamo je igrao i njegov brat Goran Giljen, a njegov sin Vladan Giljen je trenutno kapiten ekipe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije