Velež pobjedom protiv Posušja započeo novu sezonu Premijer lige

1
Radiosarajevo.ba
Velež pobjedom protiv Posušja započeo novu sezonu Premijer lige
FOTO: Facebook / Trenutak sa utakmice

Velež je pobjedom nad Posušjem od 2:0 počeo novu sezonu Premijer lige BiH, te upisao tri boda na svom stadionu Rođeni.

Golove su za Velež postizali Dejan Georgijević u 49. i Brandao u 86. minuti, a rezultat je mogao biti i ubjedljiviji da na golu Posušja nije bio raspoloženi Boris Baćak, koji se mnogo puta istakao sjajnim odbranama. Odbranio je čak i jedanaesterac Brandau.

Ipak, sve u Veležu je jako zabrinula povreda Samira Radovca, koji je zbog iste morao napustiti teren ranije nego što je planirano. No, krenimo redom…

Već u prvoj minuti defanzivac Rođenih Tarik Isić pravi grešku pri dodavanju, loptu uzima Dominik Begić, ali je na kraju na užasan način pokušao lobovati Luku Kačavendu i propala je kolosalna prilika za Posušje.

Nakon toga vidjeli smo ofanzivu Veleža, a mrežu Posušja je u 5. minuti tresao mladi napadač Faris Zubanović, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Četiri minute kasnije opet prijeti Zubanović, ali se sjajnom odbranom istsakao Baćak na golu gostiju. U 17. minuti još jedan poništen gol za Rođene. Ovaj put je Baćaka savladao Georgijević, ali je pomoćnik signalizirao ofsajd.

Dvije minute poslije opet Zubanović prijeti, a njegov udarac glavom nakon centaršuta Radovića odlazi pored stative.

Potom je uslijedio miran period igre, koji je potrajao, te je do odlaska na odmor ostalo 0:0.

Nije se dugo u nastavku čekalo da Velež dođe do vodstva, a isto mu je donio Georgijević u 49. minuti. Treba reći da velike zasluge za gol idu i Brandau, kojeg je Dudić na pauzi između dva poluvremena poslao na teren.

Brandao je fenomenalnom loptom izbacio Georgijevića oči u oči s Baćakom, a srbijanski napadač je uspio savladati golmana Posušja i dovesti Velež u vodstvo od 1:0.

Nastavljena je i nakon toga inicijativa i dominacija Rođenih, a Posušje je vrlo rijetko i prelazilo na protivničku polovinu.

U 64. minuti Brandao iz slobodnjaka šutira pored gola, a na drugoj strani uzvraćaju i prijete T. Barišić i Serdarušić, ali odbranio se Velež. Nešto kasnije je Vehabović praktično spriječio da se Brandao nađe u stopostotnoj prilici pošto je presjekao sjajno dodavanje Ćosića, a bio je u ofsajdu…

Treba reći da se u 70. minuti susreta povrijedio Radovac, koji je s bolnom grimasom na licu napustio teren, a to je zabrinulo sve u Veležu i prisutne navijače.

Serdarušić je igrač koji je šansu dobio s klupe i unio je dosta živosti u igru Posušja, koje je bilo sve opasnije. U 74. minuti je njegov topovski udarac krajnjim naporom zaustavio Kačavenda i sačuvao svoju mrežu.

U 81. minuti je Šehović dosudio penal nakon što je u kaznenom prostoru srušen Hasanović, ali je Baćak sjajno zaustavio šut Brandaa s bijele tačke i ostalo je 1:0.

Brandao se za promašeni penal uspio iskupiti u 86. minuti kada na ivici kaznenog prostora prima jednu loptu, namješta se i onda je preciznim udarcem šalje u malu mrežu suprotnog ugla gola Posušja za konačnih 2:0, piše Sport Centar.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Velež – Posušje 2:0 (Georgijević 49′, Brandao 86′)

Stadion Rođeni. Gledalaca: 2.250. Sudija: Admir Šehović (Sarajevo). Žuti kartoni: Isić (Velež); Brekalo, T. Barišić (Posušje).

Velež: Kačavenda, Radović, Zvonić, Isić (od 46. Ćosić), Zeljković, Radovac (od 75. Alagić), Pršeš (od 68. Hasanović), Ovčina, Anđušić (od 68. Vehabović), Georgijević, Zubanović (od 46. Brandao).

Posušje: Baćak, J. Barišić (od 46. Vranjić), T. Barišić, Lučić, Landeka, Bešlić (od 77. Božić), Begić (Stipić), Krišto, Brekalo, Lauš (od 59. Serdarušić), Vukoja (od 53. Leko).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije