Velež osigurao prolaz u četvrtfinale Kupa BiH nakon pobjede nad Tuzla Cityjem

0
Radiosarajevo.ba
Velež osigurao prolaz u četvrtfinale Kupa BiH nakon pobjede nad Tuzla Cityjem
Foto: FK Velež / Nermin Haskić

U prvoj utakmici osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, odigranoj na Stadionu Rođeni u Mostaru, domaća ekipa Veleža suočila se s izazovom protiv Tuzla Cityja.

Domaći fudbaleri pokazali su inicijativu od samog početka, a u 21. minuti Suljić i Vehabović, uz lijepo odigranu asistenciju donose prednost Veležu.

Unatoč pritisku domaćina, gosti su se borili za povratak u igru. U drugom poluvremenu Tuzla City brzo smanjuje rezultat golom Hadžića u 60. minuti, a samo dvije minute kasnije Delimeđac izjednačuje na 2:2.

Robert Dacešin proveo 24 sata zaključan u pećini u Bosni i Hercegovini

Robert Dacešin proveo 24 sata zaključan u pećini u Bosni i Hercegovini

Međutim, Velež nije odustajao, a u 69. minuti Haskić pogađa za novo vodstvo od 3:2. Unatoč nastojanjima Tuzla Cityja, Velež je uspio zadržati prednost i osigurati prolazak u četvrtfinale Kupa BiH.

S ushićenjem domaćih navijača, Velež se plasirao među osam najboljih ekipa u Kupu Bosne i Hercegovine, dok se preostale utakmice osmine finala očekuju tokom nadolazećeg vikenda, piše SportCentar.

GOOOOOOL💥💥💥 Nermin HASKIĆ‼️ #musvdg

Posted by FK Velež Mostar on Friday, February 9, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije