Velež na Koševu, Orašje se vadi protiv Želje

Radiosarajevo.ba
Velež na Koševu, Orašje se vadi protiv Želje

Susret starih rivala Sarajeva i Veleža igra su u subotu u 19,00 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Bordo tim se bori za izlazak u Evropu.. Sve osim pobjede ugrozio bi njihovo četvrto mjesto na tabeli koje će najvjerovatnije ove godine voditi u Kup UEFA. Razlog tome je finalni par Kupa BiH Slavija - Sloboda koji se nalaze na drugom, odnosno, trećem mjestu u Premijer ligi.

Veležu je ovaj susret veoma bitan jer bi eventualnim bodovima sa Koševa vjerovatno osigurali opstanak u društvu najboljih.

Sarajevo će u ovom susretu nastupiti bez Alaima i Hiroša zbog kartona. Zbog povreda u konkurenciji za susret neće biti Janjoša i Nikitovića, a pod znakom pitanja je i nastup Džakmića i Dude. Na gol će vjerovatno stati mladi Hamzić dok je Čomor alternativa za Džakmića, a za Hiroševo mjesto konkuriše dvojac mladih igrača Pliska i Pandža.

"Pogled na tabelu vas samo može zavarati. Očekujem tešku i neizvjesnu utakmicu. Velež zaslužuje respekt jer ima dobru ekipu. Odigrali su ovog proljeća nekoliko odličnih utakmica i to nam je još jedno upozorenje da moramo biti maksimalno koncentisani svih 90 minuta. Još ne osjećamo onu završnu nervozu iščekivanja koja će se pojaviti u završnim satima, ali naravno da samo o toj utakmici razmiš ljamo i razgovaramo. Ako uđemo u utakmicu 100%, a vjerujem da hoćemo, onda ćemo na kraju slaviti", rekao je za Oslobođenje trener Bordo tima Mehmed Janjoš.

Šef stručnog štaba Rođenih zbog kartona neće moći računati na Sanela i Rijada Demića te Žarka Bakića.

Željo 700 dana bez pobjede na strani

Nogometaši Željezničara igraju u Orašju gdje su zadnji put su slavili na nekom gostovanju ito prije nevjerovatnih 700 dana. U maju 2007. godine igrači Željezničara slavili su na stadion Goal rezultatom 3:1.

"Nadam se da možemo baš protiv Orašja ponovo osvojiti tri boda", rekao je Samir Bekrić, strijelac jednog od tri gola kojeg su igrači Željezničara dali u posljednjoj gostujućoj pobjedi .

"Za Orašje ovo je biti ili nebiti utakmica. Ukoliko izgube od nas, a nadam se da hoće, slobodno mogu pakovati kofere za niži rang. Međutim, ovo je i za nas idealna prilika da pobijedimo. Orašje je u lošoj formi i nadam se da ćemo iskoristiti to, te da će ovo gostovanje biti početak niza dobrih igara na strani.

U susretu protiv Orašja stručni štab Želje ne može računati na Šimića, Rovčanina i Hrkaća, dok se u tim vraćaju Sadiković i Muharemović. Upitni su nastupi Mirsad Bešlije i Damira Memišević.

subota
Travnik – Zvijezda (16,30)
Leotar – Laktaši (16,30)
Orašje – Željezničar (16,30)
Sarajevo – Velež (19,00)
Borac – Modriča Maxima (19,00)
Čelik – Slavija (20,00)

nedjelja
Široki Brijeg – Sloboda (16,30)
Zrinjski – Posušje (18,30)

oslobođenje/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije