Velež izbacio AEK! Erupcija iz Atine će doći sve do Mostara

8
A. L.
Velež izbacio AEK! Erupcija iz Atine će doći sve do Mostara
Foto: EPA-EFE / Erupcija iz Atine će doći sve do Mostara: Velež izbacio AEK!

Fudbaleri Veleža napravili su senzaciju i izbacili AEK iz Atine iz Konferencijske lige. Večeras je u Atini bilo 1:0 za AEK nakon regularnog toka, ali Rođeni su prošli poslije penala. 

Prvo poluvrijeme

Uvodne minute utakmice protekle su bez većih uzbuđenja.

Prvi prijeti AEK i to preko Arauja, ali Bogdanović je to lako ukrotio. Velež uzvraća svega dvije minute kasnije preko Ćosića, ali siguran je i na drugoj strani Stanković.

Nije bilo zanimljivijih dešavanja sve do 34. minute, a onda smo vidjeli tri velike šanse u svega tri minute.

Prvo je golu Rođenih zaprijetio Araujo koji iz izgledne pozicije šutira pored gola. Odmah nakon toga Rođeni imaju najveću priliku u prvom poluvremenu i to preko Zajmovića, ali Stanković brani. U 37. minuti nova velika prilika za AEK preko Arauja, ali Bogdanović je odličan na golu bh. predstavnika.

To je bilo sve što se tiče prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme

Velež prvi prijeti u nastavku preko Anđušića, ali udarac je izblokiran. Bilo je to u 50. minuti.

Tri minute kasnije veliku priliku za domaće ne koristi Tanković koji sa 10-ak metara šutira preko gola.

U 70. minuti Velež je imao veliku priliku. Anđušić je 'izmiješao' odbranu domaćina, dodao do Ćosića, ali ovaj šutira nekoliko centimetara pored gola.

U 80. minuti AEK je imao dobru priliku nakon što je Fereyra pogriješio. Lopta dolazi do Garcije, ali ofanzivac grčkog tima šutira preko gola.

AEK je pritiskao sve do samog kraja susreta, ali bh. tim se vrlo dobro i hrabro postavio na terenu. Sudac iz Škotske nadoknadio je čak devet minuta drugo poluvrijeme i domaći su u osmoj uspjeli postići gol preko Mantalosa. 

Produžeci

Velež je u produžecima izgledao neočekivano dobro jer nije pokazivao nikakve posljedice šoka iz 98. minute. AEK nije bio ništa bolji u dodatnih 30 minuta i Rođeni su uspjeli doći do penala.

Nakon penal serije bolje se snašla ekipa Veleža i prošla dalje. Junak je bio golman Bogdanović koji je odbranio peti penal grčkom timu.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije