Večeras su na rasporedu prve utakmice osmine finala Europske lige

0
Radiosarajevo.ba
Večeras su na rasporedu prve utakmice osmine finala Europske lige
Foto: EPA / Manchester United

Prve utakmice osmine finala Evropske lige su na rasporedu večeras, a očekuje nas nekoliko veoma zanimljivih duela.

Roma će na svom terenu dočekati Shakhtar. Edin Džeko se jučer vratio treninzima sa ostatkom ekipe, ali je teško za očekivati da će Dijamant dobiti priliku na utakmici protiv ukrajinskog kluba, no bit će u potpunosti spreman za vikend.

Pred Dinamo Zagrebom je jedna od najvažnijih, ali i najtežih utakmica sezone. Modri gostuju u Londonu kod Spursa. Zagrebački tim jeste autsajder na ovom meču, ali izabranici Zorana Mamića neće se tako olako predati, piše SportCentar.

Arsenal očekuje veoma teško gostovanje u Grčkog kod Olympiakosa. Upravo od ovog kluba ekipa Mikela Artete prošle sezone je eliminisana. Sigurno je da će londonski klub sa velikom dozom opreza ući u večerašnji duel.

Ajax dočekuje Young Boys, dok se u Kijevu sastaju Dynamo i Villarreal. Bit će zanimljivo i u okršaju Slavije i Rangersa, dok u Španiji igraju Granada i Molde.

Evropska liga, osmina finala:

Ajax – Young Boys

Dynamo Kiev – Villarreal

Manchester United – Milan

Slavia Prag – Rangers

Roma – Shakhtar

Granada – Molde

Olympiakos – Arsenal

Tottenham – Dinamo

Zasigurno najzvučniji par čine Manchester United i Milan, koji se sastaju na kultnom Old Traffordu. Ovo je njihov prvi duel u drugorazrednom evropskom takmičenju, a oba kluba iza sebe imaju veoma bogatu historiju. Crveni đavoli su pobijedili Rossonere, za koje nastupa naš Rade Krunić, na četiri od posljednjih pet domaćih utakmica. Utakmica počinje u 18.55 sati.

Utakmicu možete pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je za ovu utakmicu pripremila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu Manchester Uniteda 1,62, neriješeno 3,80, a na Milan 5,80.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije