Večeras protiv 'Furije'

Radiosarajevo.ba
Večeras protiv 'Furije'

Reprezentacija Bosne i Hercegovine 'zacementirala' je drugu poziciju u grupi u subotnjem meču protiv Estonije, a u posljednjoj utakmici pred baraž selektor Ćiro Blažević će protiv Španije morati izvesti 'šareni' sastav ekipe.

Vezano: Pet puta protiv Španije (VIDEO)

"Branit će Supić, jer bi se Hasagić po takvom vremenu mogao povrijediti, a za ostale se nisam odlučio. Mudro bi bilo misliti na doigravanje, ali ja to, barem za sada, ne mogu. Narod čeka i ne zanimaju ga ti problemi", objasnio je Ćiro.

U slučaju da u utakmici sa Španjolskom zarade žuti karton čak devetorici igrača prijeti preskakanje prve utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. To su Berberović, Spahić, Damjanović, Nadarević, Jahić, Muratović, Mravac, Bajramović, Rahimić, Misimović.

Vezano: Ćiro primoran kombinovati

"Želio bih svima dati priliku da igraju, ali moramo računati na to da nam za mjesec dana dolaze dvije najvažnije utakmice. Ne smijem dozvoliti da nam neko od važnih igrača zaradi drugi žuti karton, a ta opasnost prijeti većini", dodao je Blažević.

Tako će izostati i Senijad Ibričić zbog žutih kartona, a Blažević će umjesto njega uvrstiti Miralema Pjanića.

"Neka pokaže svoj talent", poručuje Ćiro.

Nadarević je ubijeđen da neće dobiti žuti karton.

"Odigrao sam tri utakmice s kartonom i nisam dobio drugi. Nema razloga da tako bude i četvrti put. Svi smo svjesni šta nas čeka i vjerujem da nema niko ko bi namjerno napravio glupost i propustio jedan meč baraža", rekao je Nadarević za portal reprezentacije.net.

Vjerovatno ponesen uspjehom u Estoniji selektor se više puta premišljao o načinu igre bh. reprezentacije u Zenici, a jedna od posljednjih izjava obećava napadački stil.

"Ko dođe u Zenicu prisustvovat će pravom spektaklu, gledatelje nećemo razočarati i igrat ćemo napadački. Na pobjedu", rekao je Ćiro, a prenosi sportin.ba.

Iako ishod u meču protiv Španije neće imati ogroman značaj u ukupnom poretku, pobjeda bi bila odličan način za završetak kvalifikacija.

U Zenicu nisu stigli Villa, Xavi, Marchena, Guiza, Puyol i Fabregas, a selektor Del Bosque će najvjerovatnije poštediti Torresa koji je doputovao u BiH.

Vezano: Del Bosque: Cilj je da kvalifikacije završimo sa savršenim učinkom

Posljednja utakmica kvalifikacija između Bosne i Hercegovine i Španije igra se večeras u 20.00. sati na Bilinom Polju u Zenici.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije