Večeras odlučujući meč za baraž

Radiosarajevo.ba
Večeras odlučujući meč za baraž

FOTO: Reuters

Nogometaši Bosne i Hercegovine sinoć su odradili posljednji trening pred jednu od najvažnijih utakmica u istoriji reprezentativnog nogometa Bosne i
Hercegovine. Trening je odrađen po izuzetno hladnom vremenu.

"Zadovljan sam onim što su moji igrači prikazali večeras na treningu, iako sam prezabrinut zbog sutrašnjeg susreta. Jako je teško u ovom trenutku pretpostaviti šta bi to moglo prevagnuti tokom utakmice, ali šta god da bude, nadam se da će ići nama u korist. Od svojih fudbalera zahtijevam strašnu, gotovo pogibeljnu angažovanost na terenu, jer samo u tom slučaju možemo do pobjede", rekao je nakon treninga selektor Blažević za sportsport.ba.

Bosna i Hercegovina već je jednom slavila u Estoniji. Bilo je to prije jedanaest godina kada je naš nacionalni tim slavio sa 1:4. Sve golove za Bosnu i Hercegovinu postigao je Elvir Baljić.

Selektor Miroslav Blažević vjeruje da možemo savladati večerašnjeg protivnika i kolo prije kraja kvlaifikacija osigurati baraž.

"Učinićemo sve da potvrdimo dosadašnje podvige i osiguramo plasman u baraž već protiv Estonije. Želimo obradovati naš narod i priuštiti mu trenutke radosti u ovom teškom vremenu. Danima sam upozoravao igrače da nijednog trenutka ne smiju potcijeniti Estonce, koji znaju biti neugodan rival. Kvalitetnija smo reprezentacija i nadam se da ćemo uz maksimalan angažman osvojiti tri boda koja će nas dovesti na korak do povijesnog uspjeha", rekao je Ćiro za Oslobođenje.

Vezano: Španija, Estonija, Turska... (VIDEO)

"Imamo kvalitet i snagu. Međutim, nogomet je najnepredvidljivija igra na svijetu. Morat ćemo zapeti baš kao da je s druge strane terena Španija ili Turska. Moramo biti najbolji. Najbolji! Svaki drugi pristup donosi nam neizvjesnost. Ipak, vjerujem da su igrači poput zapetih pušaka i jedva čekaju početak utakmice", rekao je za Dnevni avaz selektor Miroslav Blažević i dodao: "U milimetar znam šta treba svakom igraču pred ovakve mečeve. Zato sam uvjeren da će danas na teren istrčati 11 lavova, koji će dati sve što mogu da pobijede i obraduju našu državu i navijače širom svijeta. Ovo je utakmica svih utakmica za ovu reprezentaciju."

Ćiro je ranije najavio da će na teren u Talinu istrčati: Kenan Hasagić, Senijad Ibričić, Sejad Salihović, Emir Spahić, Safet Nadarević i Sanel Jahić, Samir Muratović, Elvir Rahimić i Zvjezdan Misimović, Edin Džeko i Vedad Ibišević.

Vezano: Ćiro objavio sastav za Estoniju

Utakmica između Estonije i BiH počinje u 18,00 sati uz direktan TV prenos.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije