Večeras na Bilinom polju: BiH-Belgija

Radiosarajevo.ba
Večeras na Bilinom polju: BiH-Belgija

"Reprezentacija Belgije je mnogo jača u gostima i zato nas očekuje veoma teška utakmica danas u Zenici", izjavio je selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević na press-konferenciji uoči kvalifikacijskog meča između BiH i Belgije u srijedu na Bilinom polju.

Selektor bh. reprezentacije smatra da nas očekuje moguče i teži posao nego u prvom meču u Genku, kada smo pobijedili Belgiju sa 4:2.

"Mi sada ne treba njima da se prilagođavamo", dodao je Blažević. "Trebamo igrati svoju igri i pobijediti."

Rekao  je i kako je razmišljao o defanzivnoj taktici, ali da je na kraju odlučio da postavi napadačku formaciju, najviše zbog navijača. Publika je najvažnija i ona je ta zbog koje se igra nogomet.

"Sigurno je da naši navijači žele da vide svoju superiornu momčad, koja će na početku Belgijancima dati do znanja da nemaju šta da traže u Zenici. Bit će teško, ali vjerujem u uspjeh", rekao je Blažević.

Blažević je naglasio da je i dalje neizvjestan nastup kapitena Emira Spahića. Međutim, on vjeruje da će moći pomoći reprezentaciji u sutrašnjem meču. Spahić želi da igra, iako se ljekar s tim ne slaže. "Sada nisam siguran, ali postoji vjerovatnoća da riskiramo", rekao je bh. selektor. On je dodao da je u prvom meču bio oduševljen nastupom Sanela Jahića, koji će sutra imati zagarantirano mjesto u prvom timu. Za razliku od prvog susreta u Genku, u timu će biti i Elvir Rahimić, dok definitivno neće moći nastupiti povrijeđeni Zlatan Muslimović.

U današnjem meču protiv Belgije reprezentacija BiH bi trebalo da nastupi u sljedećem sastavu: Supić, Pandža, Nadarević, Spahić, Jahić, Berberović, Rahimić, Muratović, Misimović, Ibričić i Džeko. Susret između BiH i Belgije na rasporedu je u 20.45 sati na stadionu Bilino polje.

FTV/FENA/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije