Večeras igraju Lulić, Begović, Ibričić

Radiosarajevo.ba
Večeras igraju Lulić, Begović, Ibričić

Danas su na rasporedu utakmice Evropske lige u okviru grupa D, E, F, J, K i L. Za nastavak u ovom prestižnom takmičenju 15 klubova već je osiguralo svoju kartu, a preostali će svoju sreću tražiti u utakmicama koje se igraju danas i sutra.  

Klubovi koji nastavljaju dalje bez obzira na ishod ovosedmičnih duela su: PAOK, Standard Liege, Hannover 96, PSV Eindhoven, Legia, Sporting, Stoke City, Athletic, Metalist, Braga, Atletico, Schalke 04, Twente, Anderlecht i Lokomotiv Moskva.

Među večerašnjim susretima svakako treba izdvojiti onaj u kojem se sastaju Lazio čije boje brani naš reprezentativac Senad Lulić, protiv ekipe Sportinga, koja je već obezbijedila plasman u drugi dio takmičenja. Pobjeda bi rimljane ostavila u igri, a podjela bodova također bi bila dovoljna ukoliko bi ekipa Vaslui izgubila utakmicu od Zuricha.

Ekipa Stoke Citya,čiji je golman naš reprezentativac Asmir Begović ima dva boda prednosti nad ekipom Besiktasa, pa bi tako i podjela bodova Englezima bila dovoljna za pozicioniranje na prvom mjestu u grupi E.

Kada je riječ o ovoj grupi treba reći da večeras na 'sceni' Maccabija iz Tel-Aviva zbog suspenzije neće biti Harisa Medunjanina.

Ekipa Lokomotiv za koji igra bh. reprezentativac Senijad Ibričić već je osigurala prolaz u nastavak takmičenja, dok je ekipa Sturma protiv koje večeras nastupaju, a u kojoj igra Samir Muratović, već otpisana. 

Parovi i tabele:

Grupa D

Zurich - Vaslui
Lazio - Sporting

Tabela:
Sporting 12,
Vaslui 6,
Lazio 6,
Zurich 2

Grupa E

Dynamo Kyiv - Maccabi Tel-Aviv
Besiktas - Stoke City

Tabela:
Stoke City 11,
Besiktas 9,
Dynamo Kyiv 6,
Maccabi Tel Aviv 1

Grupa F

Slovan - Salzburg
PSG - Athletic

Tabela:
Athletic 13,
Salzburg 7,
PSG 7,
Slovan 1.

Grupa J

Maccabi Haifa - Schalke 04
Steaua - AEK Larnaca

Tabela:
Schalke 11,
Maccabi Haifa 6,
Steaua 5,
AEK Larnaca 5.

Grupa K

Wisla - Twente
Fulham - Odense

Tabela:
Twente 13,
Fulham 7,
Wisla 6,
Odense 3

Grupa L

Sturm - Athens
Anderlecht - Lokomotiv Moskva

Tabela:
Anderlecht 15,
Lokomotiv Moskva 12,
Sturm 3,
AEK Athens 0

Dueli u grupama D, E, i F zakazani su za 19 sati, dok se susreti u okviru grupa J, K, i L igraju od 21:05 sati.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije