Večeras finale Lige prvaka

Radiosarajevo.ba
Večeras finale Lige prvaka

Večeras će se odigrati najveći nogometni događaj u Evropi - finale Lige prvaka.

Teško je zamisliti da se za titulu neće boriti ni Real ni Barcelona. Naime, nedavno je u senzacionalnom polufinalu londonski Chelsea grčevitom borbom izbacio svemoguću Barcelonu (opširnije ovdje), dok je minhenski Bayern apsolutno dominirao u oba susreta protiv Reala iz Madrida (opširnije ovdje). To je presudilo da će se večeras u finalu lige prvaka u minhenskoj Allianz areni, domu Bayerna sastati Chelsea i Bayern.

To što se igra u Minhenu daje veliku prednost Bayernu ali Chelsea se neće tek tako predati, a očekuje se podjednak broj navijača sa obje strane jer je UEFA dodijelila po 17.500 karata za oba tima.

Oba tima imaju problema sa igračkim kadrom. Za Chelsea neće nastupiti kapiten John Terry, zbog crvenog kartona, Branislav Ivanović i Florent Malouda. Ono što raduje trenera Di Matea jeste činjenica da su se David Luiz i Gary Cahil oporavili od povreda.

U timu Bayerna nece biti Davida Alabe, Holgera Badstubera i Luiza Gustava.

Zaljubljenike u fudbal očekuje odličan dvoboj. Stručnjaci daju blagu prednost Bayernu (koji je nedavno uputio čestitku bh. prvaku Željezničaru). Ali u fudbalu je sve moguce, pogotovo zato što odlučuje samo jedna utakmica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije