Večeras dodjela nagrada: Ronaldo, Messi i Neymar kandidati za nogometaša godine

Fena
Večeras dodjela nagrada: Ronaldo, Messi i Neymar kandidati za nogometaša godine
Međunarodna nogometna federacija (FIFA) u ponedjeljak će u Londonu proglasiti nogometaša godine, a kandidati za ovu titulu su Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona) i Neymar (Barcelona/PSG).

Prvi favorit je Portugalac Ronaldo, koji je već četiri puta osvajao ovu titulu, a koji je tokom protekle sezone s Real Madridom osvojio Ligu prvaka, svjetsko klupsko i špansko prvenstvo.

Za trenera godine nominovani su Italijani Massimiliano Allegri (Juventus Torino) i Antonio Conte (Chelsea) te Francuz Zinedine Zidane (Real Madrid).

Za najboljeg trenera ženske ekipe u konkurenciji su Nils Nielsen (reprezentacija Danske), Gerard Precheur (Lyon) i Sarina Wiegman (reprezentanca Holandije).

Za najbolju nogometašicu u igri su Deyna Castellanos iz Venecuele (Santa Clarita Blue Heart), Amerikanka Carli Lloyd (Houston Dash) i Holanđanka Lieke Martens (Rosengard/Barcelona).

Italijan Gianluigi Buffon, Kostarikanac Keylor Navas i Nijemec Manuel Neuer kandidati su za najboljeg golmana.

Nagradu "Ferenc Puskas", za najljepši gol, biće uručena Venecuelanki Deyni Castellanos, Francuzu Olivieru Giroudu ili Južnoafrikancu Oscarinu Masuluki.

Nagrada za najbolje navijače biće uručena pristalicama Borussie Dortmunda, Celtic Glasgowa ili Koebenhavna.

U Londonu će još biti izabrana najbolja jedanaestorica ove godine te biti dodijeljena i nagrada za fair-play.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije