Nove informacije iz tabora Zmajeva: Selektor Bajević mijenja tim za Poljake

A. S.
Nove informacije iz tabora Zmajeva: Selektor Bajević mijenja tim za Poljake
Foto: AA / Dušan Bajević

Tim Zmajeva koji je iz Firenze donio bod (1:1) na otvaranju nove sezone Lige nacija protiv Italije, sigurno neće nastupiti u duelu protiv Poljske, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz okruženja selektora Duška Bajevića. 

Kako saznajemo, u timu protiv Poljske u meču na Bilinom polju u Zenici bit će najmanje dvije izmjene u odnosu na sastav koji je donio bod sa Apenina. 

"Očekuju se promjene u sastavu. Prvo dalek je bio put do Firenze i nazad, naporna sezona koja je iza nas, kao i sama utakmica sa Italijom, koja je u jednu ruku mnoge igrače potrošila. Iz tog razloga selektor Bajević razmišlja da u timu, u odnosu na meč sa Azzurrima, budu najmanje dvije izmjene", dodao je naš izvor iz NSBiH.

Podsjetimo, meč u Italije u petak počeo je u sastavu: Šehić, Cipetić, Kolašinac, Saničanin, Šunjić, Cimirot, Hadžiahmetović, Gojak, Hodžić, Višća, Džeko. 

Zmajevi večeras u 19 sati imaju trening u Zenici, nakon kojeg će se znati na koje sve igrače računa selektor Bajević, koji je vratio vjeru u našu nogometnu izabranu vrstu nakon sjajne igre u Firenzi. 

Da se kojim slučajem duel na Bilinom polju igra pred navijaćima, vjerujemo da bi "Zmajevo gnijezdo" od 20.45 sati bili premalo da primi sve BH Fanatikose i navijače. Tražila bi se sigurno karta više za spektakl.

Bajević je još ranije kazao da će mečeve Lige nacija iskoristiti da bi uigrao ekipu i našao idealnu postavu za duel baraža za Europsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske.

Naravno, lijepo je stvarati euforiju u Bosni i Hercegovini, ali prvenstveni cilj Bajevića i čelnika Nogometnog saveza BiH treba biti - plasman na Euro.

Ono što raduje je informacija iz "balona" NSBiH u Zenici na Kamberovića polju, da su svi igrači spremni i zdravi.

Naš medicinski tim, koji predvodi prof. dr. Reuf Karabeg, imao je proteklih dana pune ruke posla da osposobi igrače za duel sa Italiju, a sada i Poljsku. 

"Svi su zdravi i spremni, i jedva čekaju da susret počne", potvrđeno nam je iz Trening centra NSBiH, koji se nalazi u jednoj vrsti "lockdowna", nakon pojavljivanja pandemije koronavirusa. 

Na kraju, moramo pohvaliti i ažurni tim Press službe NSBiH na čelu sa Slavicom Pecikozom, koji novinarima i svim zainteresiranim medijskim kućama u kratkom roku dostavlja sve važne informacije vezane za Ligu nacija i sve oko NSBiH i utakmicama sa Italijom i Poljskom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije