Važna pobjeda Borussije iz Dortmunda, Wolfsburg slavio u Frankfurtu

Radiosarajevo.ba
Važna pobjeda Borussije iz Dortmunda, Wolfsburg slavio u Frankfurtu
Bundesliga je nastavljena danas utakmicama 32. kola, a odigrano ih je pet u popodnevnom terminu.

Dortmund je savladao Hoffenheim s 2:1 u direktnom okršaju za plasman na mjesto koje vodi u grupnu fazu Lige prvaka. Domaći su poveli već u četvrtoj minuti golom Reusa, a deset minuta kasnije Aubameyang je promašio s bijele tačke. Ono što nije uspio tada jeste u 82. minuti kada je povisio na 2:0. Tri minute kasnije Kramarić postavlja konačnih 2:1 iz jedanaesterca.

Wolfsburg je slavio važnu pobjedu u gostima kod Frankfurta, koja bi mogla značiti opstanak. Golove za Vukove postigli su Didavi u 48. i Gomez u 63. minuti.

Bayern je i zvanično poslao Darmstadt u 'Cvajtu' pobjedom rezultatom 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Bernat u 18. minuti. Vrijedi istaći da su gosti promašili jedanaesterac pred sami kraj susreta.

Moenchengladbach je remizirao na domaćem terenu sa Augsburgom rezultatom 1:1. Jedini gol za goste postigao je Finnbogason, a poravnanje je donio Hahn u četvrtoj minuti nadoknade.

Ingolstadt nije uspio slaviti protiv Bayera iako je poveo u 73. minuti golom Kittela. Samo pet minuta kasnije poravnao je Havertz i postavio konačnih 1:1, a domaći će teško do opstanka, piše Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije