Valencia opet u potrazi za trenerom: Prandelli podnio ostavku

Anadolija
Valencia opet u potrazi za trenerom: Prandelli podnio ostavku
/ Foto: Valencia CF
Italijanski trener Cesare Prandelli podnio je ostavku na poziciju šefa stručnog štaba španske Valencije, nakon svega tri mjeseca provedena u klubu.

Prandelli i njegovi zastupnici pregovaraju o uslovima raskida ugovora sa Valencijom, nakon što je u petak odlučio da podnese ostavku, ističu španski mediji.

Prandelli se odlučio na odlazak nakon što je rukovodstvo kluba saopštilo da mu neće obezbijediti novac za dovođenje pet novih fudbalera u januarskom prelaznom roku, a što su mu prethodno obećali.

"Cesare Prandelli je Fudbalskom klubu Valencia saopštio da podnosi neopozivu ostavku na svoju funkciju šefa stručnog štaba od petka 30. decembra. Voro Gonzalez preuzet će vođenje prvog tima", saopštili su iz Valencije.

Italijanski stručnjak u Valenciju je stigao u septembru. U debiju na klupi upisao je pobjedu u gostima kod Sporting Gijona, ali je potom uslijedila serija loših rezultata.

Valencija je u posljednjih sedam susreta u La Ligi bez pobjede. Prandelli je uz jednu prvenstvenu, ostvario još dvije pobjede u Kupu Kralja protiv Leganesa. Nakon 16 odigranih kola Valencija je na 17. mjestu, samo stepenicu iznad zone ispadanja, sa svega 12 bodova. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije