Vahidin Musemić: Remi u Velsu ne bi bio loš rezultat

Radiosarajevo.ba
Vahidin Musemić: Remi u Velsu ne bi bio loš rezultat

Najbolji fudbaleri Bosne i Hercegovine večeras u Velsu igraju drugi susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Dešavanja oko reprezentacije pratio je i legendarni fudbaler FK Sarajevo Vahidin Musemić, koji smatra da poraz u prvom kolu protiv Kipra nije realno stanje u nacionalnom timu BiH, te da izabranici Safeta Sušića definitivno imaju kvalitet da se vrate na željenu putanju u kvalifikacijama.

''U najgorem slučaju mislim da protiv Velsa možemo igrati neriješeno, a uz malo sportske sreće pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Remi nam ne donosi neki veliki rezultat, ali ipak bismo ostali u igri za nastavak kvalifikacija'', rekao je Musemić u izjavi za Fenu.

Vjeruje da uvijek dva bh. igrača trebaju biti u blizini Garetha Balea, fudbalera Real Madrida i najboljeg igrača reprezentacije Velsa.

''Ako Balea zaustavimo mislim da neće biti velike opasnosti po naš gol. Uvijek bi jedan igrač reprezentacije BiH trebao biti uz njega, a drugi par metara iza'', zaključio je Musemić.

Utakmica Vels - BiH igra se večeras u Cardiffu od 20.45 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije