Uzvrat baraža na stadionu Luz u Lisabonu

Radiosarajevo.ba
Uzvrat baraža na stadionu Luz u Lisabonu


Nogometa reprezentacija Bosne i Hercegovine prvi susret baraža  za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine protiv Portugala igrati u Zenici na stadionu Bilino Polje 11. novembra od 20,00 sati.

Portugal je nakon baraža 2009. godine na stadionu Luz odigrao samo dvije utakmice i u obje ostvario pobjede. Poražena je Španija u prijateljskom meču sa 4:0 i Norveška u sklopu kvalifikacija za Euro 1:0.

Uzvratni susret igrat će se u Lisabonu na stadionu Luz, a ne kako je ranije najavljeno na stadionu Sportinga José Alvalade. Susret u Lisabonu igrat će se 15. novembra od 21,00 sati.

Stadion Luz izgrađen je 2003. godine za potrebe Evropskog prvenstva 2004. godine.  Stadion je kapaciteta preko 65 hiljada gledalaca.

Podsjećamo ove dvije selekcije su u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine igrale na istim stadionima, sa tom razlikom što su Portugalci bili domaćini u prvoj utakmici, a sada će to biti Bosna i Hercegovina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije