Uznemirujući video: Stravična povreda Giovannija dos Santosa

Radiosarajevo.ba
Uznemirujući video: Stravična povreda Giovannija dos Santosa
Foto: Twitter / Stravična povreda Giovanija dos Santosa

Utakmicu između Club Americe i Guadalajara u 12. kolu meksičkog prvenstva obilježila je stravična povreda 30-godišnjeg meksičkog reprezentativca Giovanija dos Santosa, koji se ovog ljeta vratio u Club Americu.

U 40. minuti Antonio Briseno đonom je startao na nogu Dos Santosa i doslovno mu napravio rupu u nozi koja se jasno mogla vidjeti za vrijeme prijenosa utakmice.

I sam Dos Santos bio je šokiran povredom zbog koje će propustiti preostalih šest utakmica prvenstva, iako nije došlo do loma.

Nakon povrede prevezen je u bolnicu i dalje u vidnom šoku. Njegova je ekipa slavila 4:1, ali rezultat utakmice je pao u drugi plan, prenosi Index.hr.

Dos Santos je prošao Barceloninu omladinsku školu, ali nije se snašao u Španiji iz koje je 2008. preselio u London i Tottenham. Uslijedilo je nekoliko posudbi nakon kojih se vraća u Španiju, prvo u Mallorcu pa zatim u Villarreal.

Posljednje tri godine proveo je u LA Galaxyju da bi se ovog ljeta vratio u rodni Meksiko. Za meksičku je selekciju upisao 106 nastupa i postigao je 19 pogodaka. Bio je i u sastavu koji je Meksiku 2012. donio zlato s Olimpijskih igara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije