Uživo sa stadiona Grbavica: FK Željezničar - Neftci 2:2

2
N. Ž.
Uživo sa stadiona Grbavica: FK Željezničar - Neftci 2:2
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Stadion Grbavica

Poštovani čitatelji portala Radiosarajevo.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos utakmice sa stadiona Grbavica, drugog pretkola Konferencijske lige u kojem se sastaju naš tim FK Željezničar i predstavnik Azerbejdžana Neftci Baku. 

Stadion Grbavica je ispunjen do posljednjeg mjesta. Karte su 'planule' za manje od tri dana, te su navijači opet pokazali ljubav prema svom voljenom Želji. 

90+8'

Kraj utakmice na Grbavici, rezultat je 2:2. 

90+6'

ŠANSA ZA ŽELJU! 

Šut s distance igrača Plavih, ali bez puno problema za golmana Neftcija. Šteta za ovaj kasni gol gostiju, ali mora se reći da ne prestaje podrška s tribina Grbavice. 

90+4'

Nakon udarca iz ugla za goste, Mulalić izbija loptu pravo na nogu Hajiyeva, koji postiže odličan gol. 

90+4'

GOL ZA NEFTCI

90+3'

Opsada gola kojeg brani Mulalić, ali odbrana Želje odlična. 

90+1'

Igrat će se još osam minuta nadoknade. 

90'

Bit će dosta sudijske nadoknade, kako se čini. Opet pauza, povrijeđen je Haračić, ali će nastaviti susret. 

87'

ŠANSA ZA ŽELJU!

Uspjeli su Plavi doći do kontre, ali nisu se snašli u šesnaestercu Neftcija. Ipak, vidi se da postoji prostor za brze napade. U naredom napadu gosti traže penal, ali estonski sudija je samo odmahnuo rukom. 

85'

Pet minuta do kraja regularnog dijela susreta. Haračić je srećom ustao i nastavit će susret. 

84'

Strijelac prvog gola Dženan Haračić odlično čisti nakon trećeg udarca iz ugla na meču za goste iz Bakua. Nažalost, ostao je na terenu zbog povrede glave, a sada je tu i ljekarska ekipa. 

82'

Nizaju se napadi gostiju, ali odbrana Želje, osim pogotka Neftcija, na visini zadatka. 

80'

ŠTETAAAAAAAA

Hamza Gasal se našao u dobroj prilici, ali nije uspio iskontrolisati loptu. 

78'

Nova izmjena Nermina Bašića. Izlazi Krpić, a umjesto njega na teren ulazi Dražen Dubačkić. 

78'

Period pasivnije igre Želje, što i dalje koristi Neftciju da traži izjednačujući pogodak. Navijači to prepoznaju i traže više od svojih pulena. 

75'

15 minuta do kraja regularnog toka, rezultat na semaforu još stoji: 2:1 za Željezničar! 

72'

DOBRO JE!

Još jedna velika šansa za Neftci, ali Mulalić se postavlja fantastično i brani šut s pet metara. 

71'

Gosti nastavljaju s napadima, a Željo će očigledno tražiti svoju šansu iz kontra-napada. Grbavica ne prestaje s velikom podrškom svojim pulenima. 

69'

Iz igre izlazi Drljo, a ulazi Nikola Turanjanin, novo pojačanje Željezničara. 

67'

Period mirnije igre, mada oba tima igraju dosta otvoreno. Mora se reći kako je bolji gost u ovom trenutku, ali i Željo ima svoje momente. 

64'

Nakon još jedne pauze zbog povrede, Neftci je izveo korner, ali sve odlično prati Mulalić. 

62'

UFFFFF! 

Željo je sada dobro prošao. Sam je ostao igrač Neftcija, ali je loše šutirao, a Mulalić je uspio spasiti gol. Korner za goste. 

61'

DOBRO JE!

Dubinska lopta igrača Neftcija stvorila je probleme odbrani Želje, ali sve je riješeno. U nastavku akcije lopta za Želju. 

57'

A evo i šta se dešavalo na zapadnoj tribini stadiona Grbavica nakon gola Neftcija:

[related]https://radiosarajevo.ba/sport/nogomet/sramotno-ponasanje-gostiju-pijani-navijaci-izazvali-incident-na-stadionu-grbavica/506511[/related]

57'

ŠANSA ZA ŽELJU!

Šut Drlje u okvir gola, bude se i Plavi u drugom poluvremenu. 

56'

Opasna akcija za Neftci, ali čisti kapiten Kosorić. Neftci kontroliše susret na startu drugog poluvremena. 

53'

KAKVA ŠANSA!

Velika greška golmana Neftcija vodi ka šansi za Krpića, a njegov šut ipak nije bio precizan. Korner za Želju, a Grbavica opet ključa! Nakon udarca iz ugla, trećeg za Želju, ipak nema promjene rezultata. 

52'

Meč će se nastaviti, Mulalić je ustao. Najvažnije je da je s njim sve uredu. 

50'

Horor na Grbavici. Mulalić je hrabro skočio da izblokira udarac, te je na kraju završio na zemlji zbog toga što je šut blokirao glavom. Ljekarski tim je brzo reagovao, nadamo se da će golman Želje biti uredu. Start drugog poluvremena s puno pauza. Ipak, sada je važnije od fudbala da Mulalić bude uredu. 

48'

Odmah na startu drugog poluvremena, incident. Igrač Neftcija je nesmotrenim startom potencijalno povrijedio golmana Želje, Mulalića. Nadamo se da neće biti problema za čuvara mreže Želje, a sudija iz Estonije nije svirao prekršaj, već je svirao indirektan udarac, zbog vraćanja lopte golmanu koji je uzeo u ruke. 

46'

Počinje drugo poluvrijeme, idemo Plavi! Nažalost, strijelac drugog gola za Želju, Amoah, morao je napustiti igru. Umjesto njega je ušao Hamza Gasal. 

45+10'

Kraj prvog poluvremena, kasnim golom Amoaha Željezničar vodi 2:1 protiv Neftcija. 

45+9'

Sjajno je pogodio Joseph Amoah, a asistenciju je upisao Sulejman Krpić. Željo vodi! 

45+9'

GOOOOOOOOOOOOL ZA FK ŽELJEZNIČAR!

45+7'

Novi opasan napad Neftcija koji je rezultirao slobodnim udarcem. Na sreću, sve rješava Mulalić. 

45+5'

Dok se još veći broj policajaca skuplja na Zapadu, gdje sukob još nije riješen, Neftci je imao priliku, ali nije lopta išla po golu Željezničara. 

45+2'

Dok se na terenu ne dešava mnogo, sukob je eskalirao na zapadnoj tribini stadiona Grbavica. Kako možemo vidjeti, sukob je iz verbalnog skoro prešao u fizički, a intervenirala je policija. 

45+1

Igrat će se još osam minuta nadoknade. 

45'

Jedan zaista grub i nepotreban start igrača Neftcija pokrenuo je veliku gužvu i koškanje igrača. Kako se moglo vidjeti, akter je bio Haris Ovčina, koji je reagovao na dosta grub prekršaj Saiefa, igrača gostiju. Epilog svega je, kako se čini, 'samo' žuti karton za aktere. Na zapadnoj tribini je također došlo do varnica, gdje se nalaze malobrojni navijači Neftcija. 

43'

Na radost malobrojnih navijača Neftcija na zapadnoj tribini stadiona Grbavica, azerbejdžanski tim je izjednačio. Svemu je prethodila velika greška odbrane Želje. Šteta za Plave, ovo je bila prva prava šansa za goste. 

43'

GOL ZA NEFTCI

43'

Prvi žuti karton na meču, zaradio ga je asistent gola, Edin Biber. Ipak, morao je praviti start kako bi prekinuo opasan napad gostiju. 

41'

Dok traje još jedna pauza zbog povrede igrača Želje, možemo vidjeti da će Nermin Bašić možda opet morati da pravi izmjenu. Amoah, koji se povrijedio još u prvoj minuti, se i dalje žali na povredu, pa je s klupe ustao Hamza Gasal. Ipak, čini se da barem zasad nema promjene. Na terenu je ostao strijelac gola Dženan Haračić, ali i on se pridigao i nastavit će meč. 

40'

Pet minuta do kraja poluvremena, plus sudijska nadoknada. Imali smo dosta prekida, jedan pogodak te izmjenu, pa se može očekivati veća nadoknada. 

38'

Prvi ozbiljniji napad Neftcija u dugo vremena. Ipak, šut ide daleko preko gola i nema opasnosti po Želju. 

37'

Kontra Želje, opet po lijevoj strani, koja je obećavala, ali nisu uspjeli doći do prilike. Prekršaj za Neftci. 

34'

Nažalost, Jašarević neće moći nastaviti susret. Sudar s igračem Neftcija bio je prejak, te će Nermin Bašić morati posegnuti za svojim rezervama. U igru će Haris Ovčina, pojačanje kluba iz Veleža. 

32'

Gužva pred golom Neftcija nakon koje igrači kluba iz Bakua izbacuju loptu do sredine terena, a onda još jedna pauza, ovog puta su i igrač Želje i gostujućeg tima na terenu. Ljekarske ekipe su ušle te se igra zaustavila. Bit će sudijske nadoknade, kako se čini po dosad prikazanom. 

31'

Nekoliko dobrih poteza po lijevoj strani Želje, ali to prekida odbrana Neftcija. U nastavku akcije šut koji je izblokiran, a Željo ima drugi korner na utakmici. 

28'

Utakmica se otvorila, sada obje ekipe napadaju podjednako. Neftci još uvijek ima više loptu u nogama, ali bez prave prilike. Željezničar ima i šanse, i ključni pogodak. 

25'

Prvi udarac iz ugla za Neftci, ali nije bilo problema za odbranu Želje. U nastavku akcije još jedan ubačaj, ali Jašarević rješava situaciju bez problema. Nažalost, nova povreda za igrače Željezničara, ovaj put je u pitanju Drina. Nadamo se da će moći nastaviti susret. 

23'

Nova pauza zbog povrede, ovaj put igrač Neftcija je na terenu. Sudija se zasad drži kriterija, ne 'cjepka' igru te svira dosta mal broj prekršaja. 

20'

NOVA ŠANSA ZA ŽELJU!

Lopta koja nije obećavala ipak je skoro stigla do Krpića, ali brži je bio golman Neftcija. U nastavku akcije opet šansa, ali ovaj put je svirana nedozvoljena pozicija. 

19'

Utakmica se smirila, igračija Neftcija izgledaju šokirano zbog ovog gola Plavih. 

16'

ŠANSA ZA ŽELJU!

Odmah po polasku s centra, Željo krade loptu i dolazi u dobru situaciju, ali Amoahov šut blokira odbrana Neftcija. Sada je na terenu ostao Mekić, zbog čega igrači pauziraju. Grbavica je apsolutno proključala. 

14'

Nevjerovatno je prošao Biber po lijevoj strani, ubacio loptu a na drugoj stativi se našao Dženan Haračić! Vodstvo za Plave! 

14'

GOOOOOOOOOOOOOOOL ZA FK ŽELJEZNIČAR

12'

ŠANSA ZA ŽELJU!

Prva kontra Želje i udarac iz ugla za Plave, prvi na meču. Podrška se odmah pojačala s tribina stadiona Grbavica!

12'

Željo je uspio duže zadržati loptu u svom posjedu te je akcija bila obećavajuća, ali prekida je ofsajd pozicija. 

10'

Prvi pokušaj igrača Neftcija. Ipak, nije bilo problema za Mulalića. 

9'

Željo ne može doći do svoje igre, Neftci iskusno gradi svoje napade. Ipak, Plavi će sigurno doći do svojih prilika u ovoj utakmici. 

6'

Inicijativa Neftcija na početku, ali srećom po Plave s Grbavice, odbrana radi svoj posao. S tribina se nastavlja podrška, navijači Želje borde svoj tim. 

3'

Srećom po Želju, Amoah se vratio, ali je bol evidentno još uvijek tu. Neftci zasad jedini koji je došao do lopte duže od nekoliko trenutaka. Ipak, odbrana Želje na visini zadataka. 

1'

Odmah na početku meča potencijalno loše vijesti za Želju. Amoah se žali na povredu i bila bi šteta da on mora van igre ovako rano u utakmici. S tribina se čuje podrška za napadača Plavih. 

0'

Susret je počeo, sretno Plavi!

20:55

Susret uskoro počinje, atmosfera na Grbavici je uzavrela. Željo će imati nevjerovatnu podršku svojih navijača. Igrači upravo izlaze na teren

20:50

Sudijski tim dolazi iz Estonije. Prvi sudija je Juri Frischer, dok će mu pomoćnici biti Neeme Neemlaid i Sander Saga. Četvrti arbitar je Kevin Kaivoja. 

20:45

Ekipa portala Radiosarajevo.ba uspjela je pronaći jednog navijača Neftcija, koji je doputovao iz Azerbajdžana. On je za naš portal rekao: "Ovo je fantastična atmosfera, Sarajevo je odličan grad. Željo je tim koji definitivno ulazi motivisan u ovaj meč. Bit će teška utakmica, zbog čega ću reći da će biti 1:1 večeras."

20:40

Dok čekamo početak utakmice, evo i nekoliko prizora prije utakmice u i oko stadiona Grbavica, kroz objektiv fotoreportera portala Radiosarajevo.ba

Plava euforija: Fotografije sa stadiona Grbavica govore više od 1.000 riječi

Plava euforija: Fotografije sa stadiona Grbavica govore više od 1.000 riječi

20:30

Treneri su odabrali svoje startne sastave. 

Tako za Želju igraju: Mulalić (G), Kosorić (C), Krpić, Mekić, Haračić, Drljo, Biber, Drina, Halić, Amoah i Jašarević. 

Za Neftci će igrati: Brkić, Tamas, Salef, Aliyev, Makhmudov, Ozobić, Lebon, Eddy, Jaber, Buludov i Matias. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije